Tässä on Italian poliisin uusi menopeli – 510-heppaista Alfaa ei pääse ihan helpolla karkuun

Italian Carabinieri-poliisilla on ollut vuosien varrella käytössään hieman tavallista tehokkaampaakin kalustoa. Lainvartijoiden alla on nähty mm. Lamborghini Gallardo ja Huracán, joita on hyödynnetty erilaisissa erikoistehtävissä. Nyt saapasmaan sinivuokoille luovutettiin kaksi Alfa Romeota, jotka nekään eivät ole aivan yleisimmästä päästä.

alfa_2

Uudet poliisiautot ovat nimittäin tuoreen Giulian Quadrifoglio-huippuversioita. Pellin alla murisee tuplaturbotettu 2,9 litrainen veekuutonen, josta irtoaa peräti 510 hevosvoimaa ja 600 newtonin huippuvääntö. Potku välitetään takapyörille kuusipykäläisen manuaalilaatikon kautta. Poliisi-Alfat kiihtyvät nollasta sataan vain 3,9 sekunnissa, ja meno päättyy vasta 305 km/h:n kohdalla. Rosvoilla riittää siis tekemistä karistaakseen nämä autot kannoiltaan.

Giuliat tulevat käyttöön Roomassa sekä Milanossa, ja ne on maalattu Italian Carabinieri-poliisivoimien perinteisellä tummansinisellä sävyllä. Valkoiset tehosteet ja punaiset raidat auttavat erottamaan poliisi-Alfat paremmin muusta liikenteestä. Autoissa on myös ledivalopalkki katolla, siniset hälytysvalot etupuskurin ritilöiden takana ja luonnollisesti isot Carabinieri-tekstit kyljissä sekä konepellin etureunassa.

alfa_3

Sisätiloissa muutoksia on tehty vielä enemmän. Sieltä löytyy poliisiradio, etumatkustajan puolen tablettitietokone ja uusia namiskoita, joilla käytetään hälytysvaloja ja sireeniä. Poliisi-Giulioissa on myös mm. defibrillaattori sekä omat säilytyspaikkansa aseille ja ledipysäytysvaloille.

Suosittelemme

alfa_4

Giulia Quadrifoglio on paljon nopeampi kuin useimmat poliisiautot, joten näitä Alfoja ei voi antaa kenen tahansa käsiin. Niiden rattiin pääseekin vain kourallinen harvoja ja valittuja poliiseja, jotka ovat käyneet Alfa Romeon ajokoulun Varano de Melegarin radalla. Tämän jälkeen he saavat käyttää Italian nopeimpiin kuuluvia poliisiautoja erilaisissa seremonioissa ja erikoistehtävissä, kuten mm. veren ja sisäelinten pikakuljetuksissa.

alfa_5

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat