Tässä on ensimmäinen kuva tulevasta Teslan haastajasta

Tesla on varmasti tunnetuin sähköautovalmistaja Kalifornian Piilaaksosta, mutta se ei pääse silti nauttimaan ylhäisestä yksinäisyydestä. Kaliforniassa pitää nimittäin majaansa myös Faraday Future -niminen firma, joka on perustettu nimenomaan Teslan haastajaksi. Yrityksen taustalla on kiinalaista rahaa, mutta tuotekehitys tapahtuu silti Piilaakson innovatiivisessa ympäristössä rakkaan kilpailijan tavoin.

Faraday Future perustettiin muutama vuosi sitten, ja työntekijöitäkin yrityksellä on jo 750 ympäri maailmaa. Firma ei ole silti tehnyt vielä yhtään autoa, mutta se ilmoitti suurin sanoin esittelevänsä jotakin vallankumouksellista tämän vuoden Consumer Electronics Show’ssa. Siellä nähtiin kuitenkin monien pettymykseksi ainoastaan ylifuturistisen oloinen konseptimalli nimeltään FFZero 1. Vaikka ulkokuori olikin puhdasta fantasiaa, auton alla piili jo tulevia tuotantomalleja varten suunniteltu VPA-perusrakenne.

Lyhenne tulee sanoista Variable Platform Architecture, eli samaa pohjalevyä pystytään mukauttamaan eri tarpeisiin monien muiden autonvalmistajien nykyisten perusrakenteiden tavoin. Mm. akseliväliä voidaan muuttaa, ja pohjalevy sallii myös erilaisten akkujen sekä moottoreiden käytön. Sähkövoimanlähteiden määrä voi olla yhdestä neljään auton mallista riippuen.

Faraday Futuren ensimmäisestä tuotantomallista ei ole tähän mennessä nähty vielä minkäänlaista kuvaa, mutta nyt sellainen putkahti julkisuuteen. Kalifornian Long Beachissä ajettiin nimittäin tänä viikonloppuna sähköformuloiden Formula E -sarjan kisa, ja Piilakson uusi sähköautovalmistaja toimi kilpailun sponsorina. Faraday Futurella oli uutisia takataskussaan, koska yrityksen osastolla olleeseen pressuun oli painettu mystisen uuden mallin sivuprofiili.

Kyseessä on hyvin todennäköisesti merkin ensimmäinen tuotantoauto. Kuvasta ei erota paljon, mutta mystinen uutuus on ilmiselvästi paljon vähemmän futuristinen kuin firman taannoinen konsepti. Auto vaikuttaisi olevan coupé-maisella kattolinjalla varustettu iso crossover, ja akut on sijoitettu Teslan tavoin litteästi lattian alle. Jäämme odottelemaan tarkempia tietoja ja kuvia Kalifornian toisen sähköautovalmistajan uutuudesta. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö Faraday Future toden teolla haastamaan esikuvansa.

LähdeAutoblog

Lue lisää