Tässä on Bemarin uusi supermaasturi

Katumaasturit muodostavat nykyään melkoisen osan autonvalmistajien myynnistä, ja premium-merkkien kohdalla niiden merkitys on vieläkin suurempi. BMW oli yksi ensimmäisistä valmistajista, joka ymmärsi näissä autoissa piilevän markkinapotentiaalin. Alkuperäinen X5 tuli myyntiin jo 90-luvun lopulla, ja tällä hetkellä autosta on tarjolla kolmannen sukupolven malli. BMW:n SUV-valikoima on paisunut viime vuosina kuin pullataikina, ja skaala ulottuu kompaktista X1:stä coupé-henkiseen X6-möhkömalliin.

Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan Bemari ilmoitti jo pari vuotta sitten täydentävänsä katumaasturimallistoaan vieläkin isommalla autolla. Uusi SUV saa X7-nimen, ja sitä tullaan valmistamaan USA:n Spartanburgissa sijaitsevassa tehtaassa useimpien muiden X-mallien tavoin. Autoa on siis kehitetty jo varsin pitkään, ja myyntiin se tulee vuonna 2018. Nyt uutuudesta vuosi julkisuuteen ensimmäinen salavalokuva, eli X7 on onnistuttu pitämään piilossa aika kauan.

Auto on vielä varsin voimakkaasti naamioitu, mutta perusmuotojen samankaltaisuus X5:n kanssa ei jää silti epäselväksi. Psykedeelisestä naamiointiteipistä huolimatta uudesta supermaasturista huomaa heti, että takaylitys on paljon pidempi kuin auton pikkuveljessä. Tämä ei ole mikään ihme, koska X7:n pitäisi tarjota kunnolliset tilat jopa seitsemälle matkustajalle. Tilat lienevät siis samaa luokkaa kuin mm. Mercedes GLS:ssä, ja Audiltakin on tulossa vielä Q7:ää isompi katumaasturi kilpailemaan X7:n kanssa.

Bemarin uusi kuningas-SUV pohjautuu tuoreessa 7-sarjassa esitellylle perusrakenteelle, eli autossa käytetään teräksen lisäksi mm. alumiinia ja hiilikuitua. Tämä auttaa pitämään massan kurissa, ja ison SUV:n pitäisikin painaa mitoistaan huolimatta vähemmän kuin nykyinen X5. X7 on huhujen mukaan noin puoli metriä pidempi ja jonkin verran leveämpi kuin pikkuveljensä, ja luksuksen luvataan olevan samaa tasoa kuin 7-sarjassa. X7:n vakiovarusteisiin kuuluu myös ilmajousitus, joka parantaa mukavuuden lisäksi auton etenemiskykyä vaikeammassa maastossa.

X7 ei muuten jää BMW Groupin ainoaksi todella isoksi luksusmaasturiksi, koska myös Rolls-Royce on tekemässä maailman ylellisimmäksi mainostetun SUV:n saman perusrakenteen pohjalta. Rollsia kutsutaan Cullinaniksi, eli ainakin X7:n nimi kuulostaa suomalaisen korvaan huomattavasti onnistuneemmalta. Bemarin kuningasmaasturin pellin alle saa bensa- ja dieselkuutosia sekä veekasin, ja tarjolle tulee jopa 50 kilometrin sähköiseen toimintasäteeseen kykenevä pistokehybridi. Auton päämarkkinat ovat kuitenkin Kiinassa, USA:ssa, Venäjällä ja Lähi-idässä, joten malliston huipulla olevalle noin 600-heppaiselle V12:llekin voi olla yllättävän suuri kysyntä. Kaiken kaikkiaan BMW odottaa myyvänsä noin 50 000 X7:ää vuodessa.

X7

Suosittelemme

Kuva: BMW Blog

LähdeBMW Blog

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat