Tämän lähemmäksi Bond-autoa on hankala päästä – Sean Conneryn entinen Aston Martin DB5 tulee huutokauppaan

Aston Martin DB5 tunnetaan James Bondin ikonisimpana menopelinä, mikä näkyy klassikko-Astonin hinnoissakin. Tässä päästään kuitenkin vielä aivan eri tasolle, jos kyse on Bondia esittäneen Sean Conneryn omasta entisestä autosta.

Toissavuonna 90-vuotiaana menehtynyt Connery omisti vuoden 1964 DB5:n, joka ei kuitenkaan päätynyt Bond-tähdelle aivan uutena. Auto rekisteröitiin sen sijaan 7.7.1964 erään herra Whiten nimiin, jolta Aston siirtyi myöhemmin brittimerkin malleihin erikoistuneelle RS Williamsille. Sieltä DB5:n osti Sean Connery.

Broad Arrow Auctions -niminen yritys tuo auton tarjolle elokuussa järjestettävässä huutokaupassa. Heidän ilmoituksessaan ei ole annettu kovin tarkkoja tietoja myyntikohteesta, ja vuosimalli sekä merkkikin on kerrottu väärin vuoden 1962 DB4:ksi. Huutokauppakamarin mukaan Aston on kuitenkin hyvin edustavassa kunnossa, miltä se kuvissakin näyttää. Broad Arrow Auctions kertoo, että RS Williams kävi auton tekniikan läpi sen jälkeen kun Connery oli ostanut DB5:n. Korikin maalattiin samalla alkuperäisellä Snow Shadow Grey -harmaalla.

Tämän jälkeen huollot on kuulemma tehty säännöllisesti, ja RS Williams on suorittanut viimeisen huollon juuri huutokauppaa silmälläpitäen. Harmaata ulkoväriä täydentää punaisella Connolly-nahalla verhoiltu sisusta luonnollisesti puuratin ja viisipykäläisen manuaalin kaverina. Voimanlähteenä palveleva nelilitrainen suora kuutonen luovuttaa 286 hevosvoimaa ja 379 newtonmetriä, jotka kiihdyttävät auton tehtaan lukemien perusteella 7,1 sekunnissa 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) ja 229 km/h:n huippuihin.

Suosittelemme

Huutokauppakamari hoitaa myyntiä Conneryn perheen puolesta. Myyntihinnaksi arvellaan ennakkoon 1,3-1,7 miljoonaa euroa, josta merkittävä osa ohjataan hyväntekeväisyyteen Sean Conneryn perustaman säätiön kautta. Auton ostaja saa kaupan kylkiäisinä myös kyydityksen DB5:llä Jackie Stewartin käsissä. Moottoriurheilulegenda oli vuosikymmeniä Conneryn ystävä, ja miehet harjoittivat yhdessä myös hyväntekeväisyyttä yli neljän vuosikymmenen ajan.

LähdeCarscoops

Lue lisää