Tämä upea 1964 Aston Martin DB5 on ollut kovassa ajossa

Ainutlaatuinen Aston Martin on parhaillaan huutokaupattavana Briteissä. Se ei ole mikään James Bondin vanha, vaan mahdollisesti jotain vieläkin hienompaa.

Kyseessä on vuosimallin 1964 Aston Martin DB5 Convertible, joka oli aikoinaan Aston Martinin edesmenneen puheenjohtajan Sir David Brownin ylpeys ja ilo. Autoja valmistettiin ainoastaan 123, joten se on huomattavasti harvinaisempi kuin kovakattoinen serkkunsa. Brown oli vastuussa Aston Martinin huippumalleista tehden ne tunnetuiksi aina DB1:stä DB6:een asti. Brown osti Aston Martinin tuotannon vuonna 1947 vain 20 500 punnalla sen mentyä vararikkoon. Tämä oli valitettavasti yleinen teema Astonille noin aikoina, sillä Brown myi yrityksen pois vuonna 1972 sen ajauduttua jälleen taloudellisiin vaikeuksiin.

Nyt myös DB5 Convertible olisi vasaran alla, mikä varmasti kiinnostaa ostajaehdokkaita. Onhan sen sentään omistanut sama mies, joka on vastuussa koko automallin historiasta, ja DB5:n tarinasta osana maailman tunnetuimman fiktiivisen agentin seikkailuita. Jos vauhdinnälkäinen Sir David Brown olisi vielä tänä päivänä elossa, hänet nähtäisiin aivan varmasti DBS Volanten ratin takana.

Suosittelemme

DBS:n maalipintaa koristaa alkuperäinen Caribbean Pearl -värisävy, joka sointuu hienosti Navy Blue -värikoodin nahkapenkkeihin ja tummaan rättikattoon. Brown ei säästellyt ostaessaan autoa, sillä siitä löytyvät viisipykäläinen manuaalivaihteisto, Power Lock -taka-akseli, kromatut pinnavanteet ja Motorola-radio. Vakiovarusteisiin kuuluvat alkuperäinen ajoneuvotunkki, kokoelma tarpeellisia työkaluja ja omistajan käsikirja.

Sir Brown ehti nauttia autostaan vain kolme vuotta, kun auton osti pois walesilainen John Wilkinson. Kun auto oli Wilkinsonin omistuksessa, siitä huolehti Aston Martin Newport Pagnellissa. Vanhat tallessa olevat huoltokirjat osoittavat, että moottorilohko on vaihdettu vuonna 1969. Tämän jälkeen Wilkinson onkin ajellut autollaan ahkerasti, sillä walesilaiset mutkatiet ovat houkutelleet riivaamaan auton 4.0-litraista suoraa kuutosmoottoria. Hänen aikanaan autoon onkin kertynyt suurin osa 160 000:sta ajetusta kilometristä. On pakko nostaa hattua miehelle, jonka on ostanut kalliin auto, ja nauttinut täysillä sen omistamisesta. Vuonna 2014 täydellisesti entisöidyn auton hinta ei ole ollut ainakaan vähenemään päin, sillä sen pyyntihinta Nicholas Mee Auctions -sivuilla on tällä hetkellä 1 150 000 puntaa.

LähdeCarbuzz

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat