Tämä mystistä brittiasiakasta varten tehty Ferrari on ainoa maailmassa

Ferrarin kotikonnuilla Maranellossa bongattiin reilu kuukausi sitten tuntematon uusi malli, jonka identiteettiä fanit arvuuttelivat netin eri foorumeilla. Täysin naamioimatonta sporttia testattiin yleisillä teillä, joten kyse ei voinut olla mistään uudesta tuotantoautosta. Nyt italialaismerkki julkaisi viralliset kuvat tästä yksilöstä, joten arvailun voi lopettaa.

Kyseessä on Ferrari Styling Centren muotoilema yksittäiskappale, jonka nimeksi on annettu 458 MM Speciale. Kuten nimestäkin voi jo päätellä, auto pohjautuu 458 Specialeen, joka jäi viimeiseksi vapariveekasilla varustetuksi keskimoottori-Ferrariksi. Uniikki yksilö on maalattu helmiäisvalkoisella Bianco Italia -värillä, ja A-pilarit on mustattu samaan tyyliin kuin 80-luvun ikonisessa 288 GTO:ssa. Alumiininen kori on laitettu muutenkin lähes täysin uusiksi, ja sivuikkunalinja on suipompi kuin tavallisessa 458:ssa. Auton alkuperämaasta kertovat puolestaan Ferrarin päällä kulkevat Italian lipun väriset raidat.

ferrari_3

Kylkeen on myös lisätty ilmanottoaukko hieman samaan tyyliin kuin 458:n seuraajana toimivassa 488 GTB:ssä. Puskuritkin on tehty kokonaan uudestaan ja niiden materiaalina on käytetty hiilikuitua. Auto muistuttaa lähtökohtaansa eniten edestäpäin, vaikka lähes kaikkia osia on muokattu. Peräpää edustaa sen sijaan täysin uutta tyyliä, ja siinäkin on nähtävissä yhtymäkohtia tuoreeseen 488:aan. Vanteet ovat täysin ainutlaatuiset, koska niitä ei ole nähty vielä koskaan missään Ferrarissa.

ferrari_2

Uusi korimuoto on pakottanut muuttamaan mm. auton jäähdytysjärjestelmää, mistä kylkien aukot kertovat. Tekniikka on muuten ennallaan, eli yksittäiskappalettakin vauhdittaa ”tavallisesta” 458 Specialesta tuttu 605-heppainen vapariveekasi seitsemänpykäläiseen kaksoiskytkinvaihteistoon yhdistettynä. Sisustasta ei ole vielä kuvia, mutta siellä on kuulemma satiinivalkoisia tehosteita, käsityönä tehtyjä koristeosia, parannettu äänentoistojärjestelmä ja tummanruskea nahkaverhoilu valkoisilla tikkauksilla.

Suosittelemme

Ainutlaatuinen yksilö esiteltiin Fioranon radalla, ja mallimerkinnän MM-lyhenne voi hyvinkin viitata mysteeriksi jäävän brittiomistajan nimikirjaimiin. Auton muotoilu muistuttaa tietyistä kulmista lähes hämäävästi Lotus Evoraa, joten johtuukohan tämäkin uniikkikappaleen tilanneesta britistä?

ferrari_4

Lue lisää