Tämä Jaguar E-Type oli osa kuningatar Elisabetin platinajuhlia – vuoden 1965 roadster on tehtaan oman klassikko-osaston käsialaa

Ison-Britannian kuningatar Elisabetin vallassaolon 70-vuotisjuhlallisuuksissa nähtiin monarkkien lisäksi myös autoja. Brittikuninkaallisten hovihankkijana tunnettu Jaguar Land Rover toimitti juhliin 26 kulkupeliä, jotka esiintyivät omassa paraatissaan.

Yksi paraatissa nähdyistä autoista oli vuoden 1965 Jaguar E-Type Roadster, joka oli muuttunut uniikiksi yksilöksi Jaguar Classicin tekemän entisöinnin yhteydessä. Entisöinnin toimeksiantaja halusi syntymävuottaan edustavan avomallisen E-Typen. Niinpä Jaguar Classic kääri hihansa ja etsi auton, joka oli valmistettu kaksi päivää asiakkaan syntymäpäivän jälkeen. E-Type ei saanut osakseen mitään kevyttä entisöintiä, vaan tehtaan klassikko-osastolla vierähti sen parissa vuoden päivät.

Klassikon kori maalattiin räätälintyönä sävytetyllä syvän sinisellä metallivärillä, jonka inspiraatio on kuulemma saatu Ison-Britannian Union Jack -lipusta. Maalipinnasta haluttiin mahdollisimman virheetön, joten sitä viimeisteltiin usean kuukauden ajan. Värisävyä lukuun ottamatta auton ulkokuori on alkuperäistä vastaava kromipuskureineen ja pinnavanteineen, mutta valoja on modernisoitu lediteknologialla.

Sisustan värimaailma on puolestaan saanut vaikutteita perinteisistä brittiläisistä postilaatikoista. Niinpä sisätiloja koristaa käsin viimeistelty kirkkaanpunainen nahka, jota täydentävät puuratti sekä metallinen keskikonsoli. Autoon on myös sovitettu Jaguarin Classic Infotainment -niminen järjestelmä, joka kätkee sisäänsä kosketusnäytön, navigaattorin ja Bluetooth-yhteyden pilaamatta aikakaudelle korrektia ulkoasua. Kojelautaan on sovitettu kuin pisteenä i:n päälle vielä uniikin yksilön statuksesta muistuttava laatta.

Suosittelemme

Pitkän konepellin alla murisee puolestaan 4,7-litraiseksi suurennettu suora kuutonen alkuperäisen 4,2-litraisen voimanlähteen sijasta. Voimavarat välitetään takapyörille viisivaihteisen manuaalin kautta, jonka pitäisi toimia Jaguar Classicin mukaan alkuperäistä vaihteistoa hiljaisemmin ja hienostuneemmin. Jousitusta sekä jarrujakin on päivitetty, ja pyörät ovat 1960-luvun speksejä leveämmät paremman ajettavuuden nimissä. Myös äänimaailman pitäisi olla alkuperäistä muhkeampi uuden pakoputkiston ja pakosarjan ansiosta.

Uniikki E-Type oli yksi kaikkiaan 15 Jaguarista, joita hyödynnettiin juhlallisuuksissa. Autoa ajoi sen omistaja, ja vieressä istui tanssijana, mallina sekä muotisuunnittelijana tunnettu Eric Underwood.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat