Tämä ”Bugatti Veyron” maksaisi vain 150 000 taalaa

Kaikki ei ole aina sitä miltä ensivilkaisulla näyttää. Euroissa vain noin 140 000 euroa maksava auto ei voi olla aito Bugatti, mutta olisiko siitä aidon korvikkeeksi?

Kun oikeiden vastaavien hinnat huitelevat kahdessa miljoonassa eurossa, on helppo ymmärtää halvemman kopioauton houkutus. Nykyaika mahdollistaa sen verran laadukkaasti tehdyt replikat, että niidenkin hinta voi karata tavallisen ihmisen ulottumattomiin. Varsinkin Yhdysvalloissa keskimoottorinen Pontiac Fiero oli pitkään suosittu kohde lasikuidusta tehdyn Ferrari-replikan rakentamista varten.

Fierojen jo käytyä harvinaisemmiksi on juttumme Bugatti Veyron -kopio rakenneltu vuosimallin 2004 Pontiac GTO:sta, sillä löytyyhän siitä haluttu virityskelpoinen LS1 V8 -moottori. Vaikka sylintereitä onkin puolet vähemmän kuin aidossa esikuvassa, niin moottori on hyvämaineisen luotettava rakentelun kohde. Toisin kuin melko pienikokoinen Fiero, niin tällä kertaa esikuvan koko ei ole turhaan kutistanut replikaa miksikään pikkuautoksi. Auton rakentelussa on nähty erityistä vaivaa myös sen eteen, että lopputulos kuulostaisi aidolta W16-esikuvaltaan. Ebaystä myynnistä löytyvän auton kuvauksesta ei tosin käy ilmi miten tämä on tarkalleen tehty, mutta vahva veikkaus on tuunauksen liittyvän auton pakoputkistoon.

Suosittelemme

Myös auton ohjaamo on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Auton myyjä ei ole sama taho, joka on sen rakentanut tähän kuosiin, mutta omistaja kertoo kabiinin olevan varsin miellyttävä paikka kuljettaa ”Bugattia”. Ohjaamosta on äkkiseltään vaikea sanoa kuinka tarkka kopio se on alkuperäisestä, mutta varmasti paremmin tehty, kuin monessa muussa vanhassa Fiero-pohjaisessa replikassa.

Kaksi miljoonaa aidosta asiasta on eittämättä hervoton summa hassata autoon varsinkin kun muistaa, että oikean Veyronin pelkät korjauskulut olisivat varmasti tähtitieteellisiä. Toisaalta 150 000 dollaria pelkästä kopiosta on sekin melkoinen summa maksettavaksi. Lopulta herääkin kysymys, että kuka moisen hilavitkuttimen lopulta haluaa ostaa?

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat