Suomi pääsi taas maailmankartalle – tämä Unimog on maamme viilein ruoka-auto

Mersun rakentama Unimog tunnetaan laitteena, jolla pääsee eteenpäin lähes missä tahansa olosuhteissa. Nyt Mercedes julkaisi lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan Suomessa majailevasta varsin ainutlaatuisesta Unimogista. Ruoka-alan valokuvaajana mainetta niittänyt Sami Repo on nimittäin tehnyt todella erikoisen liikkuvan keittiön Unimogin U 318 -mallin pohjalle. Tiedotteessa kerrotaan, että auto sopii erityisen hyvin Suomen loputtomiin metsiin, joten mitään kovin urbaania Suomi-kuvaa jutusta ei saa.

Revon Unimogin sydän on massiivinen barbecue-uuni, johon mahtuu peräti 400 kiloa ruokaa. Espanjasta tuodun uunin lisäksi Unimogista löytyy mm. tiskiallas, työtasot, kaasuhella, kuparinen vesiboileri ja lukuisia muita keittiötarvikkeita. Sami Repo sai idean ruoka-autoonsa Teksasin Austinista, jossa hän asui aiemmin. Kaupunki tunnetaan kuulemma katuruoan Mekkana, ja niinpä hän päätti tuoda Suomeenkin jotakin vastaavaa.

unimog_2

Revon Unimogin keittiökori on tehty käsityönä hänen omien tarpeidensa mukaiseksi, ja hommassa meni useampi kuukausi. Repo on mm. porannut siihen jokaisen reiän omin käsin, joten puuhaa on riittänyt. Autoa on käytetty mm. firmojen tapahtumissa, syntymäpäiväjuhlissa ja julkisissa tilaisuuksissa. Niitä voidaan järjestää myös maastossa ja keskellä talvea, jolloin Unimogin kyvyt pääsevät oikeuksiinsa.

Autoa saatetaan käyttää muihinkin tarkoituksiin kuin liikkuvana keittiönä. Sami Repo on hämmästynyt Unimogin tarjoamista lähes rajattomista mahdollisuuksista, koska autossa on mm. hydrauliliitännät ja monia muita varusteita. Niinpä Repo haaveilee jo nosturin ostamisesta metsätöitä varten, ja motorhome-tyyppinen korikin on suunnitelmissa.

unimog_3

Suosittelemme

Jutussa tuodaan myös Suomi-kuvaa mielenkiintoisesti esiin. Unimogin keittiö-osaston korin ulkopaneelit on tehty vanhasta puusta, joka on tervattu taattuun Suomi-tyyliin. Sisäpuoleltakin löytyy kuulemma jotakin tyypillisesti suomalaista, koska keittiön seinällä roikkuu eri valaiden kuvia esittelevä vanha koulujuliste. Minkähänlaisena valasmaana meitä oikein ulkomailla pidetään?

Lue lisää