Skodan suosikkimalli täytti 20 vuotta – Octaviaa on tehty jo yli viisi miljoonaa kappaletta

Skoda oli arvostettu tšekkoslovakialaismerkki, joka teki jopa ylellisiä loistoautoja sotien välisenä aikana. Toisen maailmansodan jälkeen syntynyt rautaesirippu muutti kuitenkin kaiken, mutta Skodan väki ei antanut periksi. Sosialismin kurimuksessakin tehdyt Skodat kuuluivat itäautojen parhaimmistoon, ja esimerkiksi 1950- sekä 1960-lukujen Octavia pystyi haastamaan monet länsiautotkin. Alkuperäinen Octavia herätti sen verran positiivisia mielleyhtymiä, että Skoda päätti ottaa nimen uusiokäyttöön monta vuosikymmentä myöhemmin.

Kylmän sodan päätyttyä tšekkimerkistä tuli VW-konsernin brändi 1990-luvun alkupuolella, ja tuotteetkin kokivat melkoisen muodonmuutoksen. Vanhentuneesta takamoottoritekniikasta luovuttiin ja etuvetoisesta Favoritista kehitettiin Volkkarin teknologiaa hyödyntävä Felicia. Ensimmäinen täysin uusi malli oli Octavian uudelleensyntymä. Uuden ajan Octavian kehitystyö aloitettiin vuonna 1992 hieman sen jälkeen, kun Skoda oli aloittanut yhteistyön Volkswagenin kanssa. Skodan uutuuden korirakenteen suunnittelussa hyödynnettiin tuolloin viimeistä huutoa edustanutta CAD-tekniikkaa.

Octavia_2

Autossa käytettiin samaa pohjalevyä neloskorisen VW Golfin kanssa, mutta Skoda sai kehitystyönsä hedelmän ensiksi tuotantoon. Octavian valmistus aloitettiin uudistetussa Mlada Boleslavin tehtaassa jo syyskuun alussa 1996, kun taas Golf lanseerattiin vasta vuotta myöhemmin. Ensimmäiset asiakkaat saivat Octaviansa vielä vuoden 1996 puolella, ja tarjolla oli kaksi bensanelosta sekä yksi turbodiesel. Korimallivalikoima täydentyi kahta vuotta myöhemmin farkkuversiolla, ja nelivetokin tuli tarjolle. Uuden ajan Octavian ensimmäinen sukupolvi pysyi tuotannossa todella pitkään, koska viimeinen yksilö valmistui vasta loppuvuodesta 2010. Valmistusmääräsaldoksi saatiin varsin komeat luvut, eli noin 970 000 isolla takaluukulla varustettua sedania ja yli 470 000 farmaria.

Octavia_3

Toisen sukupolven Octavia tuli markkinoille vuonna 2004, ja tällä kertaa pohjalevynä käytettiin samaa rakennetta kuin viitoskorisessa Golfissa. Korimalleina jatkoivat tuttuun tapaan hatchback-mainen sedan sekä farmari, ja RS-sporttiversio nousi huomattavasti suositummaksi kuin ensimmäisen sukupolven kohdalla. Uutuutena kehitettiin maastohenkinen Scout farmarimallin pohjalta. Toista uuden ajan Octaviaa tehtiin yhdeksän vuoden aikana noin 1,6 miljoonaa kappaletta, joista pyöreästi 900 000 yksilöä oli farkkuja.

Suosittelemme

Octavia_4

Nykyinen Octavia esiteltiin marraskuussa 2012, ja auton pohjana käytetään VW:n viimeisintä modulaarista MQB-perusrakennetta. Perusta on sama kuin nykyisessä seitsemännen sukupolven VW Golfissa, eli hyväksi havaittua reseptiä ei ole muutettu. Viimeisinkin Octavia on ollut melkoinen menestys, ja auto on keikkunut myös Suomessa monen kuukauden ajan rekisteröintitilaston kärkipaikalla. Korimallit ja versiot ovat pääosin samat kuin edellisessä Octaviassa, mutta tekniikkaa on toki modernisoitu jatkuvasti. Alemman keskiluokan Skoda on merkkinsä myydyin malli, ja uuden ajan Octavioita on valmistettu viimeisten 20 vuoden aikana yli viisi miljoonaa kappaletta. Octaviaa on tehty Mlada Boleslavin lisäksi Venäjällä, Kazakstanissa, Intiassa sekä Kiinassa, joten kyseessä on jo melkoinen maailmanauto. Seuraavaksi vuorossa on nykyisen Octavian facelift, jota odotellaan kauppoihin ensi vuoden aikana.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat