Skoda heruttaa taas Kodiaq RS:ää – katumaasturi näyttää luonnoskuvissa jo liiankin sporttiselta

Skodan iso Kodiaq-katumaasturi on ehtinyt nousta melkoiseen suosioon vajaan parin vuoden aikana, jotka se on ollut markkinoilla. SUV:n mallistosta on kuitenkin tähän asti puuttunut urheilullinen RS-versio, joka on haukannut leijonanosan esimerkiksi Octavian myynnistä. Markkinoilla ei ole juuri mitään muitakaan kohtuuhintaisia sporttikatumaastureita, joten Skoda on päättänyt iskeä tähän markkinarakoon. Kodiaq RS:ää on testattu jo kattavasti, ja autolla on ylletty yhteen rataennätykseenkin.

Tšekkimerkin iso SUV nappasi nimittäin itselleen Nürburgringin nopeimman seitsemänpaikkaisen auton tittelin. Tähän kategoriaan ei ole ollut aiemmin juuri tunkua, mutta ainakin Skoda sai tempauksensa avulla rutkasti etukäteisjulkisuutta Kodiaq RS:lle. Auto esiintyi Ringillä vielä kevyesti naamioituna, mutta lopullista esittelyä ei tarvitse odotella enää kauan. Tšekkien uutuus nähdään nimittäin koko komeudessaan lokakuun alussa ovensa avaavassa Pariisin autonäyttelyssä.

Nyt Skoda jatkoi etukäteisherutusta ja julkaisi Kodiaq RS:stä muutaman piirretyn tiiserikuvan. Niissä on liioiteltu tuttuun tapaan mittasuhteita, jolloin auto näyttää jo liiankin sporttiselta. Kuvista käy silti ilmi, että Kodiaq RS saa hunajakennoritilöillä varustetun etupuskurin ja mustaa tehosteväriä mm. maskiin, peilinkoteloihin, kattokaiteisiin sekä ikkunalistoihin. Nokalla komeilevat vakiovarusteisiin kuuluvat täysledit, ja takahelman alta erottuu kaksi isoa putkenpäätä. Urheilullinen peränäkymä viimeistellään Octavia RS:n kaltaisella täysleveällä heijastinnauhalla puskurissa ja D-pilareihin ulottuvalla kattospoilerilla.

Näyttävät kaksiväriset vanteet tunnetaan puolestaan Xtreme-nimellä, ja niillä on mittaa peräti 20 tuumaa. Tiiserikuvien auto esittelee myös Race Blue -ulkovärin, jonka saa Kodiaq-mallistossa pelkästään RS:ään. Punaiset jarrusatulat tuovat autoon sopivaa kontrastia, ja itse jarrutkin ovat luonnollisesti perusmalleja isommat. Sisustasta ei ole julkaistu vielä kuvia, mutta varustukseen kuulunevat Octavia RS:n tyyliset kuppipenkit ja erilaiset sporttisomisteet.

Suosittelemme

Kodiaq RS:ää vauhdittaa Skodan historian tehokkain tuotantodiesel, eli kaksilitrainen tupla-ahdettu TDI. Moottori on nähty jo esimerkiksi VW Tiguanin ja Passatin pellin alla, ja siitä irtoaa tasan 240 heppaa. Jäämme odottelemaan tšekkien sportti-SUV:n lopullista julkaisua, jonka pitäisi tapahtua jo aivan lähipäivinä.

LähdeCarscoops

Lue lisää