Opelin pieni sähköauto jättää 30 metrin matkalla jopa merkin kilpa-autot taakseen

Sähköautot olivat vielä muutama vuosi sitten melkoisen tylsiä kapistuksia, kunnes Tesla ymmärsi, että niitäkin kannattaa markkinoida suorituskyvyn avulla. Tämä on tehnyt sähköautoista paljon aiempaa haluttavampia, ja myyntiin tulee jatkuvasti uusia Teslan haastajia tai halvemman hintaluokan sähkömenopelejä.

Opelin tuore Ampera-e kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan. Ensi vuonna myyntiin tuleva sähköpienokainen on omaa sukua Chevrolet Bolt, ja auto korvaa aiemman sukupolven Chevrolet Voltin ja Opel Amperan. Vanhemmat mallit edustivat kooltaan lähes keskiluokkaa, kun taas GM:n uusi sähköauto sijoittuu mitoiltaan perinteisten pikkuautojen ja kompaktiluokan edustajien väliin.

Vaikka Ampera-e näyttää melkoisen korkealta tötteröltä hieman BMW i3:n tylliin, Opel korostaa auton tarjoamaa ajamisen hauskuutta. Niinpä merkki julkaisi nyt videon, jossa Ampera-e asettuu viivalle Opelin sporttisimpien mallien kanssa. Sähköauton kirittäjinä toimivat katuautopuolelta reilusti yli 300-heppainen Insignia OPC ja taskurakettien luokkaan kuuluva Corsa OPC. Siinäkin on yli 200 hevosvoimaa, eli pienen hot hatchin teho-painosuhde on kunnossa.

Lisäksi kiihdytyskisaan lähtee kaksi Opelin kilpuria, eli miniautojen luokkaan kuuluvan Adamin pohjalta tehty R2-ralliauto ja tuoreesta Astrasta jalostettu TCR-rata-auto. Opel tietää hyvin, että Ampera-e:llä ei olisi mitään jakoa näitä autoja vastaan varttimailin matkalla tai vieläkin pidemmällä kiihdytyssuoralla, joten matkaksi on valittu ainoastaan 30 metrin pätkä.

Kun Opelit kiihdyttävät matkaan, Ampera-e poistuu paikalta lähes välittömästi sähkömoottorin viiveettömän tehontuoton ansiosta. Ralli-Adam jää puolestaan sutimaan paikalleen, ja sähköauto tulee maaliin ensimmäisenä. Rata-Astra nappaa toisen sijan, ja painava Insignia OPC jää peränpitäjäksi nelivedostaan ja muhkeasta tehostaan huolimatta. Ampera-e on siis omiaan hektiseen kaupunkiliikenteeseen, jossa sähkömoottorin tuottama 200 hevosvoiman teho riittää paremmin kuin hyvin. Auton toimintasäteeksi lupaillaan vähintään 340 kilometriä, joten pidemmätkään matkat eivät muodostu ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat