Onko Toyotan pappamallissa jo liiankin tuima ilme – katso ensimmäiset kuvat uudistuneesta Corollasta

Toyota Corolla oli vuosikausia Suomen myydyin automalli, mutta muutama vuosi sitten se putosi kauas myyntitilastojen kärjestä. Corollan nimellä myytiin aiemmin kattavaa mallivalikoimaa, johon kuului perinteisen sedanin lisäksi nuorekkaampi hatchback ja suosittu farkkumalli. Toyota teki kuitenkin muutama vuosi sitten päätöksen, jonka mukaan aiemmin Corollana tunnetut hatchback ja farmari saivatkin nimekseen Auriksen, ja ainoastaan varttuneemman ostajakunnan suosima porrasperä sai jatkaa Corolla-nimellä.

Niinpä Toyotan ikonisen mallin myynti on ollut aiempaan verrattuna varsin marginaalista, koska tämän luokan sedaneilla on vahva pappa-auton leima otsassaan. Corollan perinteistä kertoo se, että kolmisen vuotta sitten esitelty nykymalli edustaa jo auton 11. sukupolvea. Nyky-Corolla on erottunut erityisesti nokkansa terävien linjojen avulla selvästi edeltäjistään, ja nyt esitelty facelift pistää tältä osin vieläkin paremmaksi.

corolla_2

Corollan keulalla on nyt vastaava virne kuin viime vuonna kasvojenkohotuksen saaneessa Avensiksessa. Ledivalot sekä maski ovat huomattavan litteät, ja auto tuntuu katsovan eteenpäin todella vihaisella ilmeellä. Etupuskurin alaritilä on puolestaan entistä leveämpi, mikä tekee autosta tukevammin tiessä istuvan näköisen. Kylkilinjasta erottuvat puolestaan kromikoristeita saaneet ovenkahvat ja uudet vannemallit, joita saa 16- ja 17-tuumaisina.

Takana on uuden ilmeen saaneet ledivalot, ja takaluukun uusi kromilista korostaa Toyotan omien sanojen mukaan auton leveyttä. Corollan värivalikoimaan on myös lisätty kolme uutta sävyä, joiden nimet ovat Earth Bronze, Tokyo Red ja Platinum Bronze. Varusteluakin on kohennettu, ja niinpä Toyotan sedanissa on nyt viimeisimmän sukupolven Toyota Safety Sense -turvajärjestelmä. Se auttaa estämään törmäyksiä, ja lisäksi systeemiin kuuluu mm. liikennemerkkiavustin sekä kaistavahti.

corolla_3

Suosittelemme

Moottorivalikoima on valitettavasti entisellään, eli modernit pikkuturbot loistavat Corollassa edelleen poissaolollaan. Sedanin ostajat joutuvat siis jatkossakin tyytymään 1,6-litraiseen vaparineloseen, kun esimerkiksi Aurikseen on nykyään tarjolla vääntävämpi downsizing-turbokone. Uusittu Corolla tulee Euroopan markkinoilla myyntiin loppukesän aikana, ja toivoa sopii, että entistä vihaisempi keulailme ei karkota auton konservatiivista asiakaskuntaa.

Maailmanlaajuisesti Corolla on edelleen yksi Toyotan tärkeimmistä malleista, ja esimerkiksi viime vuonna se vastasi noin viidenneksestä koko merkin myynnistä. Autoa tarjotaan peräti 150 eri maassa, joten Corolla jos mikä on todellinen maailmanauto.

corolla

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat