Nyt on erikoiset linjat – Hyundain uusi pikku-crossover lipsahti julkisuuteen

Hyundai kertoi äskettäin esittelevänsä lähitulevaisuudessa uuden kompaktin crossoverin, joka nimetään Konaksi erään Havaijin alueen mukaan. Korealaiset julkaisivat samalla ensimmäisen tiiserikuvan uutuudestaan. Siinä näkyi vain litteä etulamppu ja osa maskia, eli suurin osa muotoilusta jäi vielä hämärän peittoon.

Nyt designia ei tarvitse enää arvuutella, koska Kona lipsahti julkisuuteen täysin naamioimattomana. Autoweek-julkaisun lukija Patrick Kramer onnistui bongaamaan auton mainoskuvauksissa, joissa Konasta yritetään tietysti saada mahdollisimman houkuttelevan näköinen. Kauneus on silti katsojan silmässä, koska Hyundain crossover on vähintäänkin erikoinen ilmestys.

Konan nokan muotoilussa on muutamia yhtäläisyyksiä Jeep Cherokeen kanssa. Ylemmät ledivalot ovat samantapaiset viirut, ja niiden alta löytyy isommat umpiot, jotka ovat Hyundain tapauksessa varsin kulmikkaat. Lokasuojien maastohenkiset muoviverhoukset ulottuvat omaleimaisesti valojen ympärille, ja samaa ideaa on hyödynnetty takapuskurissakin. Konan tunnistaa välittömästi Hyundaiksi kuusikulmaisesta maskista, ja katto on kontrastivärinen monen kilpailijan tapaan.

Niihin kuuluvat mm. Opel Crossland X ja Renault Captur. Kona edustaa samaa kokoluokkaa, eli se on tehty pikkuautoluokan i20:n pohjalevylle. Autossa käytetään kuitenkin myös i30:stä peräisin olevia komponentteja, ja osa moottoreistakin on peräisin kompaktiluokan korealaisesta. Konan sisusta on hieman ulkokuorta tavanomaisempi, ja mittaristo on klassista analogista mallia. Tietoviihdejärjestelmän ruutu erottuu puolestaan kulmikkaana muusta kojelaudasta.

Suosittelemme

Hyundain crossover-uutuus esitellään viimeistään syyskuussa ovensa avaavassa Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta auton viralliset kuvat ja tiedot voidaan julkaista jo vähän aikaisemmin. Kona saa muuten myös Kian merkillä varustetun sisarmallin, ja auton etupään peruslinjat saatetaan nähdä ensi vuoden mittaan Hyundain isossa Santa Fe –katumaasturissakin.

LähdeCarscoops

Lue lisää