Nyt olisi edullinen vannesarja tarjolla – Bugatti Veyronin vanteet käytetyillä renkailla maksavat vaatimattomat 100 000 dollaria

(sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä)

Nykyautojen *varaosat ovat usein valitettavan kalliita, ja esimerkiksi isoihin vanteisiin saa helposti uppoamaan muutaman tonnin. Hyperautojen kohdalla nämäkin summat liikkuvat kuitenkin aivan eri sfääreissä. Kerroimme taannoin Bugatti Veyronin varaosahinnoista, jotka ovat suorastaan päätähuimaavia. Esimerkiksi uusi bensatankki maksaa vaatimattomat 42 000 dollaria, ja neljä turboa tulevat kustantamaan yhteensä vajaat 22 000 taalaa.

Välillä Veyronin *varaosia on putkahdellut myyntiin jopa käytettyinä. Ebayssa oli hiljattain tarjolla Bugattin kokonainen sisusta, ja nyt myyntiin on tullut Veyronin täydellinen vannesarja renkaineen. Myyjä kertoo, että kyseessä ovat Bugattin alkuperäiset kiekot, joiden pinta on kiillotettua alumiinia. Ne on valmistanut tunnettu italialaisspesialisti OZ Racing, ja renkaat ovat Michelinin käsialaa. Nämäkin osat ovat tietysti kaikkea muuta kuin halpoja, mutta harva olisi silti olettanut neljän pyörän hintapyynnöksi tasan 100 000 dollaria.

Renkaat eivät edes ole uudet, mutta niiden pinnasta on sentään jäljellä 85 prosenttia. Vanteet ovat kuulemma edelleen tehtaan jäljiltä, eli niitä ei ole paikkailtu jälkikäteen. Kiekot näyttävätkin uudenveroisilta, ja myyjän mukaan kyseessä on suorastaan erikoistarjous. Hän nimittäin väittää, että vastaava sarja Bugattin merkkiliikkeestä tilattuna maksaa peräti 150 000 dollaria.

Jos tämä pitää paikkansa, osien hinnat ovat nousseet vielä entistäkin korkeammiksi reilussa viidessä vuodessa. Motor Trend kertoi nimittäin vuonna 2013, että Michelin pyysi tuolloin 42 000 taalaa Veyronin koko rengassarjasta. Vanteet maksoivat puolestaan 69 000 dollaria, eli koko setin olisi saanut 111 000 taalalla. Veyronissa on käyttöä uusille vanteille yllättävän usein, koska samoilla kiekoilla voi käyttää vain kahta rengassarjaa ennen niiden uusimista.

Tämä johtuu siitä, että huippukovissa nopeuksissa vaadittu renkaan ja vanteen välinen ehdoton tiiviys voi muuten kärsiä liiaksi. Kumit eivät muutenkaan kestä huippunopeudella ajoa kuin 15 minuuttia, mutta tankki ehtii tyhjentyä sitäkin nopeammin. Hyperauton kahdeksanlitrainen W16 hörppii nimittäin bensatankin tyhjäksi vain kahdeksassa minuutissa yli 400 km/h:n vauhdissa.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat