Nimeni on Martin, Aston Martin – brittivalmistaja kunnioittaa uutta Bond-leffaa Vantagen ja DBS Superleggeran 007 Edition -erikoismalleilla

Edes James Bond ei ole turvassa maailmanlaajuiselta pandemialta. Alun perin huhtikuulle kaavaillun No Time To Die -leffan ensi-iltaa jouduttiin siirtämään tällä tietoa marraskuulle, mutta onneksi elokuva ja sen autot ovat sentään entisellään. 007:n hovihankkija Aston Martin juhlistaa tulevaa leffaa asiaankuuluvin menoin, eli kahden erikoismallin voimin.

007 Edition -nimeä kantavat autot on tehty Astonin aloitusmalli Vantagen ja brittimerkin lippulaivana palvelevan DBS Superleggeran pohjalta. Asiakastoimitusten kerrotaan alkavan vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana. Erikoisversioista edullisempi, eli Vantage 007 Edition maksaa Ison-Britannian kotimarkkinoilla 161 000 puntaa, eli sekään ei ole mitään halpaa huvia. Toisaalta eksklusiivisuus on taattu, koska autoja valmistetaan vain 100 kappaletta.

Vantage 007 Editionin inspiraation lähteenä on toiminut vuoden 1987 007 vaaran vyöhykkeellä -leffassa debytoinut klassinen V8, jonka voi bongata lyhyesti tulevassakin elokuvassa ikonisen DB5:n ohella. Erikoismallin spesiaalivarusteihin kuuluu mm. retrotyylinen verkkomaski, jota on höystetty vielä kromikehyksellä. Lisäksi Cumberland Grey -niminen harmaa ulkoväri saa kontrastia keltaisista tehosteista. Sisusta on puolestaan verhoiltu mustalla nahalla, ja keskikonsolia koristavat tumman kromin ohella 007:n logot.

Erikoisempi yksityiskohta on aurinkolippoihin brodeerattu 96.60-numerosarja. Se viittaa Neuvostoliiton poliisin radiotaajuuteen, jota salainen agentti hyödynsi vuoden 1987 elokuvan pakokohtauksessa. Sisustan laseretsattu laatta matkii puolestaan 1980-luvun leffa-auton agenttivarusteiden hallintapaneelia. Lisäksi uuden Vantagen katolle saa rajoitettuna eränä valmistetut sukset ja telineen klassisen elokuva-auton malliin.

Suosittelemme

Yli 279 000 punnan hintaista DBS Superleggera 007 Editionia naputellaan puolestaan kasaan ainoastaan 25 yksilöä. Erikoismalli on väritykseltään identtinen tulevassa leffassa esiintyvän auton kanssa. Korin värinä palvelee Ceramic Grey -niminen harmaa, joka saa kontrastia tummennetusta hiilikuituisesta katosta, peilinkoteloista, diffuusorista ja takaspoilerilipasta. Superauton alla pyörivät 21-tuumaiset vanteet Y-kirjaimen muotoisilla puolilla. Erikoisversion huomioarvo varmistetaan 007-logoilla, joita löytyy etulokasuojien lisäksi mm. takaspoilerista, kynnyslistoista sekä muualtakin sisustasta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat