Nimeni on Martin, Aston Martin – brittivalmistaja kunnioittaa uutta Bond-leffaa Vantagen ja DBS Superleggeran 007 Edition -erikoismalleilla

Edes James Bond ei ole turvassa maailmanlaajuiselta pandemialta. Alun perin huhtikuulle kaavaillun No Time To Die -leffan ensi-iltaa jouduttiin siirtämään tällä tietoa marraskuulle, mutta onneksi elokuva ja sen autot ovat sentään entisellään. 007:n hovihankkija Aston Martin juhlistaa tulevaa leffaa asiaankuuluvin menoin, eli kahden erikoismallin voimin.

007 Edition -nimeä kantavat autot on tehty Astonin aloitusmalli Vantagen ja brittimerkin lippulaivana palvelevan DBS Superleggeran pohjalta. Asiakastoimitusten kerrotaan alkavan vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana. Erikoisversioista edullisempi, eli Vantage 007 Edition maksaa Ison-Britannian kotimarkkinoilla 161 000 puntaa, eli sekään ei ole mitään halpaa huvia. Toisaalta eksklusiivisuus on taattu, koska autoja valmistetaan vain 100 kappaletta.

Vantage 007 Editionin inspiraation lähteenä on toiminut vuoden 1987 007 vaaran vyöhykkeellä -leffassa debytoinut klassinen V8, jonka voi bongata lyhyesti tulevassakin elokuvassa ikonisen DB5:n ohella. Erikoismallin spesiaalivarusteihin kuuluu mm. retrotyylinen verkkomaski, jota on höystetty vielä kromikehyksellä. Lisäksi Cumberland Grey -niminen harmaa ulkoväri saa kontrastia keltaisista tehosteista. Sisusta on puolestaan verhoiltu mustalla nahalla, ja keskikonsolia koristavat tumman kromin ohella 007:n logot.

Erikoisempi yksityiskohta on aurinkolippoihin brodeerattu 96.60-numerosarja. Se viittaa Neuvostoliiton poliisin radiotaajuuteen, jota salainen agentti hyödynsi vuoden 1987 elokuvan pakokohtauksessa. Sisustan laseretsattu laatta matkii puolestaan 1980-luvun leffa-auton agenttivarusteiden hallintapaneelia. Lisäksi uuden Vantagen katolle saa rajoitettuna eränä valmistetut sukset ja telineen klassisen elokuva-auton malliin.

Suosittelemme

Yli 279 000 punnan hintaista DBS Superleggera 007 Editionia naputellaan puolestaan kasaan ainoastaan 25 yksilöä. Erikoismalli on väritykseltään identtinen tulevassa leffassa esiintyvän auton kanssa. Korin värinä palvelee Ceramic Grey -niminen harmaa, joka saa kontrastia tummennetusta hiilikuituisesta katosta, peilinkoteloista, diffuusorista ja takaspoilerilipasta. Superauton alla pyörivät 21-tuumaiset vanteet Y-kirjaimen muotoisilla puolilla. Erikoisversion huomioarvo varmistetaan 007-logoilla, joita löytyy etulokasuojien lisäksi mm. takaspoilerista, kynnyslistoista sekä muualtakin sisustasta.

LähdeCarscoops

Lue lisää