Minkävärisenä haluaisit oman Bugatti Chironisi – täällä voit testata eri vaihtoehtoja

Bugatti esitteli pari viikkoa sitten Geneven autonäyttelyssä uuden hyperautonsa, jonka nimeksi annettiin Chiron. Nimi on kunnianosoitus Louis Chironille, joka ajoi kilpaa Bugatteilla ennen toista maailmansotaa. Legendaariseen maineeseen nousseen Veyronin korvaava Chiron nähtiin Genevessä sinimustana, mutta autoa saa toki juuri sen värisenä kuin asiakas haluaa. Muutamia väriyhdistelmiä pääsee nyt testaamaan Bugattin nettisivuilla.

Suurin osa autofaneista joutuu tyytymään värien virtuaaliseen vertailuun, koska Chironin veroton hinta on 2,4 miljoonaa euroa. Bugattin uutta hyperautoa tehdään 500 kappaletta, ja värejä on toki tarjolla enemmän kuin mitä nettisivuilla on nyt testattavissa. Täysin oman maun mukaisesta värisävystä saattaa joutua maksamaan vielä lisää auton huiman lähtöhinnan päälle, mutta tämä ei liene ongelma Chironin ostajille.

Chiron_2

Bugatti oli saanut autosta jo 180 ennakkotilausta ennen Chironin paljastamista suurelle yleisölle Geneven näyttelyssä. Jokainen ennakkotilaaja joutui maksamaan 200 000 euron varausmaksun, joten heistä tuskin kukaan oli hupimielellä liikkeellä. Geneven autonäyttelyn jälkeen tilaajien määrä lienee lähes 200, ja yksi asiakas on varannut itselleen peräti kuusi Chironia! Jokainen 450 valmistetusta Veyronista tuotti Bugattille tappiota, mutta Chironin hinta on sen verran korkeampi, että merkki pääsee tällä kertaa voiton puolelle.

Chiron_4

Tämä lienee myös ennakkoedellytys auton valmistamiselle, koska päästöskandaalin myötä kovia kokenut VW-konserni ei varmasti katsoisi enää hyvällä tappiota tuottavaa luksusmerkkiään. Bugatti aikoo valmistaa 65 Chironia vuodessa, eli kaikki 500 autoa on tehty noin vuoteen 2024 mennessä. Ensimmäisiä yksilöitä tarjotaan Veyronin ostajille, koska Bugatti haluaa palkita heidät tällä tavalla uskollisuudesta merkkiä kohtaan. 500 auton erä kattaa myös parin vuoden päästä tulevan targakattoisen version, joka on todennäköisesti vielä umpimalliakin kalliimpi.

Suosittelemme

Ensimmäiset onnelliset saavat oman Chironinsa syksyllä. Lisäksi Bugatti harkitsee vielä toisenkin mallin lisäämistä valikoimaansa. Kyseessä saattaa olla neliovinen superauto, joka seuraisi vuonna 2009 esitellyn 16C Galibier -konseptin jalanjäljillä. Auton tuotantoversio hylättiin jo kertaalleen, mutta Chironin menestys on saanut Bugattin harkitsemaan asiaa vielä uudestaan.

Chiron_3

Lue lisää