Mazdan katumaasturien menestys poikii yllättäviä hedelmiä – Mazda6 saattaa palata markkinoille takavetoisena sporttisedanina

Automaailmassa huhuttiin muutama vuosi sitten, että Mazda6 muuttuisi takavedolla ja suoralla kuutosella varustetuksi BMW:n haastajaksi. Näistä suunnitelmista kuitenkin luovuttiin, ja japanilaismerkin upouutta takavetopohjaista perusrakennetta päädyttiin hyödyntämään ainoastaan katumaastureissa.

Ne ovat menestyneet markkinoilla niin hyvin, että nyt myös Kuutosen uutta takavetoista painosta harkitaan kuulemma uudelleen. Japanilaisen BestCarin tietojen mukaan CX-60 ja CX-90 ovat myyneet mukavasti ja olleet myyntihintoihinsa nähden edullisia valmistaa, joten uusista SUV:eista on kertynyt Mazdalle rutkasti katetta. Sitä voitaisiin hyödyntää jo kertaalleen kuopatun takavetopohjaisen sedanin kehitystyöhön.

Kuva: Mazda

Aiempien huhujen perusteella uudesta Kuutosesta oltiin tekemässä entusiasteille suunnattua neliovista coupéa, joka olisi vedonnut tähän kohderyhmään myös klassisen voimansiirtoratkaisunsa myötä. Suorasta kuutosesta ja takavedosta pidetään uusimpienkin tietojen mukaan kiinni, mutta korimalli saattaa olla lähempänä perinteistä neliovista sedania kuin coupéa.

Tämä johtuu siitä, että auton pääkohdemarkkina olisi Pohjois-Amerikka, jossa on SUV:ien valtavirrasta huolimatta edelleen kysyntää myös klassisen kaavan mukaiselle nelioviselle porrasperälle. Uutuus tehtäisiin Euroopassakin myytävän CX-60:n perusrakenteen varaan, jolloin tarjolla olisi sekä pelkkiä polttomoottoreita että hybrideitä. Bensakoneena toimisi 2,5-litraisen nelosen ohella 3,3 litran iskutilavuudella siunattu suora kuutonen, josta irtoaa nykymuodossaan parhaimmillaan noin 340 heppaa.

Kuva: Mazda

Uusi Kuutonen asemoitaisiin Mazdan nykystrategian mukaisesti lähes premium-tasolle, ja se kilpailisi Atlantin toisella puolella esimerkiksi Lexuksen ja Acuran tuotteiden kanssa. Tällä hetkellä Mazdan tuotekehityksessä keskitytään kuitenkin edelleen pääasiassa katumaastureihin, joten uutta Kuutosta ei kannata odotella markkinoille enää kuluvan vuosikymmenen ensimmäisellä puoliskolla. Euroopan markkinoilla tarjolle olleelle farmarimalliselle Mazda6:lle ei sen sijaan kannata toivoa seuraajaa, ja myös mahdollisen uuden sporttisedanin tulo vanhalle mantereelle on vielä kysymysmerkki.

Kuva: Mazda
LähdeCarscoops

Lue lisää