Mazdalta tulee uusi coupé-mainen katumaasturi

Frankfurtin viimesyksyisen autonäyttelyn yksi suurimmista yllätyksistä oli Mazdan osastolla katseita kääntänyt Koeru-niminen konseptiauto. Näyttävällä metallipunaisella värillä maalattu crossover-tutkielma kuului monien mielestä näyttelyn kauneimpien autojen joukkoon, ja konseptiin pohjautuvaa tuotantomallia kyseltiin kovasti. Mazdan edustajat antoivat ymmärtää sellaisen olevan tulossa ja totesivat, että merkin konseptiautoilla on tapana päätyä tuotantoon lähes sellaisenaan.

Nyt japanilaismerkki julkaisi ensimmäisen tiiserikuvan uudesta coupé-henkisestä katumaasturistaan, jonka nimeksi tulee CX-4. Kuvasta näkyy vain osa auton kattolinjasta, mutta siitäkin käy ilmi, että kyseessä on Koerun tuotantoversio. CX-4 esitellään ensi kuussa järjestettävässä Pekingin autonäyttelyssä, joten autosta saadaan pian lisätietoja ja -kuvia.

Mazdan uusi crossover on hieman BMW X4:n ja X6:n tyylinen menopeli, mutta hintaluokka on toki huomattavasti lompakkoystävällisempää tasoa. CX-4:n kattolinja on perinteisiä katumaastureita matalampi, mutta takalasi ei ole silti kovin viistossa kulmassa. Tämä antaa odottaa kohtalaisen hyvää pääntilaa takapenkkiläisillekin, ja tavaratilankaan ei pitäisi kärsiä liiaksi. Auton mallimerkintä on tavallaan hieman nurinkurinen, koska coupé-crossoverin pohjana toimii Mazdan CX-5-katumaasturi. Yleensä vastaavien coupé-versioiden tunnukseksi annetaan pykälää suurempi numero kuin lähtökohtana käytetyssä perusmallissa, mutta toisaalta CX-4 solahtaa japanilaismerkin mallistossa mukavasti kompaktin CX-3:n ja CX-5:n väliin.

CX-4:ssä käytetään Mazdan tunnusmerkiksi kohonnutta KODO-muotokieltä, ja auto lienee suunnilleen samankokoinen kuin Koeru-konsepti. Tutkielma oli 4,6 metriä pitkä, 1,9 metriä leveä ja 1,5 metriä korkea, ja sen akseliväli oli 2,7 metriä. Tuotantoversiosta saattaa kuitenkin tulla hieman konseptiautoa korkeampi paremman tilankäytön nimissä. Vaikka uusi crossover pohjautuu jo kohta viitisen vuotta markkinoilla olleeseen CX-5:een, sen luvataan tarjoavan enemmän ajamisen iloa kuin CX-sarjan muut katumaasturit. CX-4:ssä nähdäänkin koko arsenaali Mazdan viimeisintä SKYACTIV-teknologiaa, mikä lupaa hyvää erityisesti auton painon kannalta.

Mazda mainostaa uuden crossoverinsa ulkoasua niin hätkähdyttäväksi, että auton pitäisi erottua sen avulla edukseen kilpailijoidensa joukossa. Väitteen todenperäisyys selviää, kun CX-4 esitellään virallisesti huhtikuun lopulla Pekingin autonäyttelyn ensimmäisen lehdistöpäivän aikana.

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat