Korealaisilla alkaa olla tyyli hallussa – uusi Genesis X jää valitettavasti pelkäksi tutkielmaksi

Hyundai-konsernin luksusmerkki Genesis on Euroopassa melko tuntematon tapaus, mutta esimerkiksi USA:ssa sillä on jo vahva jalansija. Nyt Genesis esitteli Los Angelesissa uuden konseptiauton, jonka on tarkoitus kertoa korealaisen luksusbrändin tulevasta muotoilusta.

Vaikka crossoverit ovat nykyään kaikkien huulilla, Genesiksen tutkielma on ainakin ulkoisesti hyvin perinteisen reseptin mukaan tehty kaksiovinen coupé. Auton mittasuhteet tuovat mieleen menneiden vuosikymmenten klassiset gran turismot, vaikka korealaisilla ei olekaan tässä suhteessa omaa historiaa. Genesis X:ssä on jopa yllättävän perinnehenkinen porrasperä, ja simpukkamallisella konepellillä varustettu nokkakin on pitkä kuin nälkävuosi. Voimanlähteen osalta sille ei ole kuitenkaan varsinaista tarkoitusta, koska X on moderni täyssähköauto.

Vaikka X:n keulalla ei olekaan tilaa vievää rivikuutosta tai veekasia, pitkän ja suipon nokan on tarkoitus halkoa ilmaa mahdollisimman tehokkaasti ja jäähdyttää myös akkuja. Niinpä konseptin keulaa koristaa Genesiksen design-piirteisiin kuuluva kuusikulmainen maski, joka on kuitenkin tuotantoautoja kolmiulotteisempi. Genesiksen muotoilukatalogiin kuuluvat lisäksi kahdesta päällekkäisestä raidasta koostuvat valot, jotka löytyvät niin nokasta kuin perästäkin. Myös latauspistokkeen piiloon liukuva suojaluukku jatkaa tätä design-teemaa.

Genesiksen historian viides konseptiauto on maalattu vihertävän oloisella sävyllä, jonka virallinen nimi on kuitenkin Lençóis Blue. Väri on kuulemma haettu Brasiliassa sijaitsevan Lençóis Maranhenses -kansallispuiston laguuneista, jotka muodostuvat sadekaudella hiekkadyynien väliin. Paikka on ekoturistienkin suosiossa, millä lienee vaikutuksensa sähköauton värivalintaan. X:n jarrusatuloita koristaa puolestaan Porschen hybridimallit mieleen tuova limenvihreä, ja kuskin paikan verhoilu on pääosin ruskea.

Suosittelemme

Etumatkustajan puoli on kuitenkin saanut osakseen Ocean Wave Green Blue -väristä materiaalia ilmeisesti kontrastin vuoksi. Vaikka penkeissä on käytetty jonkin verran aitoa nahkaa, suurin osa verhoilusta on tehty kierrätysmateriaaleista. Kuljettajan edessä kaartuva näyttö sisältää enimmän osan sähköauton toiminnoista, joten perinteisiä nappeja ei juuri ole. Ajosuunta ja -moodi valitaan keskikonsolin pyöreästä pylpyrästä, josta löytyy myös kristallia.

Korealaisten tyylikkään konseptin huonoin puoli on se, että tuotantomallia ei ole suunnitteilla. Auton muotoilupiirteitä tuodaan kuitenkin Genesiksen muuhun mallistoon, ja ehkäpä X:llä on vaikutuksensa myös Hyundain ja Kian designiin koko konsernitasolla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat