Korea coupé tulossa – Hyundai esittelee pikapuoliin retrofuturistisen sportin N Vision 74 -konseptin pohjalta

Hyundain varhainen historia ei ole monille kovinkaan tuttua, mutta juuri sieltä korealaismerkki on ammentanut vaikutteita uusiin tuotantoautoihinsa ja konsepteihinsa. Viime vuonna julkisuuteen tuotiin esimerkiksi N Vision 74 -niminen tutkielma, joka sai todella positiivisen vastaanoton.

Vuoden 1974 Torinon autonäyttelyssä esitellystä Pony Coupe -konseptista inspiraationsa saanut N Vision 74 on sekä sähkömoottorilla että polttokennolla varustettu sportti, joka muistuttaa hieman Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta tuttua DeLoreania ja pystyy myös driftaamaan. Retrofuturistinen luomus on nyt muuttumassa tuotantomalliksi, mikäli korealaisen Money Todayn tietoja on uskominen.

Kuva: Hyundai

Julkaisu kertoo nimittäin, että Hyundai järjestää Soulissa sijaitsevalla muotoilustudiollaan Pony Day -nimisen tapahtuman 27.5. Siellä paljastetaan kuulemma N Vision 74:n tuotantoversio, joka saa ilmeisesti Pony Coupe -nimen viiden vuosikymmenen takaisen esikuvansa mukaisesti. Vuoden 1974 tutkielma johti vuotta myöhemmin huomattavasti tylsemmän näköiseen tuotantomalliin, ja Hyundai hyödynsi mallinimeä joillakin markkinoilla 2000-luvulle saakka.

Alkuperäisen coupé-konseptin ja ensimmäisen sukupolven tuotantoversion linjoista vastasi Giorgetto Giugiaro, kun taas uuden Pony Coupen designin taustalla on korealaislähteiden mukaan Giorgetton poika Fabrizio Giugiaro GFG Style -firmansa kautta.

Kuva: Hyundai

Retrofuturistiset muodot säilynevät pitkälti ennallaan viimevuotiseen tutkielmaan verrattuna, mutta voimalinja on isompi kysymysmerkki. Totuus selviää muutaman viikon kuluttua, mutta monimutkaisen hybridivoimanlähteen sijasta pelkkä sähkömoottori on todennäköisempi vaihtoehto.

Kuva: Hyundai
Kuva: Hyundai
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat