Klassista futarityyliä tarjolla – David Beckhamin entinen Aston Martin AMV8 Volante on myynnissä Isossa-Britanniassa

Aston Martin DBS esiteltiin vuonna 1967 jo pahasti vanhentumaan päässeen DB6:n seuraajaksi. DBS:n pohjalta lanseerattiin muutama vuosi myöhemmin muskelihenkisempi V8, joka sai kunnian pysyä tuotannossa peräti 20 vuoden ajan. Tällainen auto kuului myös David Beckhamin kokoelmaan, ja nyt se olisi myynnissä.

Futarin entinen Aston on valmistettu vuonna 1988, eli se edustaa V8:n toiseksi viimeistä vuosikertaa. Mallinimi AMV8 Volante kertoo puolestaan, että kyseessä on kangaskattoinen avomalli. Tummanpunainen ulkoväri saa kontrastia kermanvärisellä nahalla verhoillusta nahasta, jota on käytetty penkeissä, oviverhoiluissa, keskikonsolissa ja kojelaudan alaosassa. Kojelaudan yläpuoli on puolestaan tummanpunaista nahkaa, joka on lähes samaa sävyä suorastaan upottavien lattiamattojen kanssa.

Ohjaamoa koristaa klassisen tyylin mukainen pähkinäpuu, ja ratin kehäkin on puuta. Vaikka Aston on jo uutena ollut todella arvokkaan hintaluokan luksusavo, vaihdot hoidetaan käsipelillä viisipykäläisen manuaalilaatikon kautta. Volanten nokalla murisee haluttu X-Pack-veekasi, joka luovuttaa 5,3 litran iskutilavuudesta peräti 438 hevosvoimaa ilman minkäänlaisia ahtimia. 60 mailin tuntinopeus (96 km/h) saavutettiin tehtaan mukaan 5,2 sekunnissa, ja huippunopeuttakin riitti 1980-luvun avoautolle todella kunnioitettavat 270 km/h.

AMV8 Volanteja valmistettiin vain 78 kappaletta, ja yksi niistä päätyi 2000-luvun alkupuolella futaritähti David Beckhamin omistukseen. Hän piti autoa 15 vuoden ajan vuoteen 2018 asti. Välillä Aston oli jopa Espanjassa, kun Beckham pelasi Real Madridissa. Tähtijalkapalloilijan omistusaikana autossa oli DB1001-kilvet, jotka tulivat tutuiksi myös Länsi-Lontoon kaduilla vaanineille paparazzeille.

Suosittelemme

Beckhamin entinen AMV8 Volante ehti olla näytteillä tämän vuoden London Classic Car Show’ssa vielä ennen koronaviruspandemiaa, ja nyt auto on myynnissä suoraan Astonin tehtaan kautta brittiläisellä Auto Trader -sivustolla. Maineikkaan futarin entisen klassikon mittarissa on tällä hetkellä reilut 38 000 mailia, eli noin 61 000 kilometriä. Hintalapussa lukee puolestaan 445 000 punnan, eli noin 492 000 euron lukema. Summassa lienee hieman Beckham-lisää, mutta toisaalta mies tunnetaan jalkapalloilijan uransa lisäksi myös kovan luokan autofanina.

Lue lisää