Katso, kuinka Bentleyn upouusi 600-heppainen katumaasturi pärjää kiihdytyssuoralla Porsche 911 Turboa vastaan

Bentley esitteli viime syksynä Bentaygan, joka on merkin historian ensimmäinen katumaasturi. Perinteikäs brittimerkkikään ei siis pystynyt vastustamaan SUV-luokan kutsua, ja Bentayga on tehty kaiken lisäksi vielä samalle perusrakenteelle kuin Audi Q7. Perinnetietoisia rauhoittanee kuitenkin tieto siitä, että auton pellin alle saa ainakin toistaiseksi ainoastaan 600-hevosvoimaisen tuplaturbo-W12:n. Dieseliä tai hybridiversiota ei ole siis tarjolla, mutta niiden saapuminen taitaa olla vain ajan kysymys.

Bentley on mainostanut Bentaygaa maailman nopeimmaksi katumaasturiksi, ja väitteen taustalla on noin neljän sekunnin kiihtyvyys nollasta sataan sekä 301 km/h:n huippunopeus. Tesla Model X jätti kuitenkin jo kiihdytyssuoralla Bentaygan taakseen, mutta huippunopeuden osalta sähköautolla ei ole mitään mahdollisuuksia brittijättiä vastaan.

Nyt nettiin putkahti video Venäjältä, jossa nähdään usein varsin eksoottista kalustoa kiihdytyskisoissa ja seisovan mailin mittelöissä. Tällä kertaa Moskovassa järjestettyyn Unlimited 500 -tapahtumaan osallistui myös upouusi Bentayga, joka kisaa videolla nykykorimallista Porsche 911 Turboa vastaan. Porsche on paikallisen Gosha Turbon virittämä, joten auton teholukema on 800 hevosvoiman luokkaa.

Ei ole siis mikään ihme, että Turbo-Porsche jättää Bentleyn varttimailin matkalla helposti taakseen. 911 pysäyttää kellot noin 10,6 sekunnin aikaan, ja loppunopeutta kertyy 213 km/h. Bentaygankin suoritukselle täytyy kuitenkin nostaa hattua, koska kyseessä on 2,6 tonnin painoinen täysin vakiokuntoinen katumaasturi.

Bentaygan aika 400 metrin matkalla on nimittäin 12,5 sekuntia, mitä ei todellakaan tarvitse hävitä kovemmassakaan seurassa. Esimerkiksi Lamborghini Diablo kellotti aikanaan vastaavia suorituksia, joten Bentley on melkoisen ripeä katumaasturi. Jos 600 hepan teho ja 900 newtonin vääntö ei kuitenkaan riitä, brittimerkiltä on tulossa vieläkin puhdikkaampi Bentayga. Se saa nimekseen Speed Bentleyn parhaiden perinteiden mukaisesti.

https://www.youtube.com/watch?v=zYlDUfiv4Sc

Lue lisää