Kaasua, herra Passer – tšekkimiljonääri kiihdytti Bugatti Chironinsa yli 400 km/h:n nopeuteen saksalaisella Autobahnilla

Vapaiden nopeuksien Autobahnit ovat saksalaisille edelleen pyhä lehmä, johon harva poliitikkokaan uskaltaa turvallisuus- tai ympäristösyistä puuttua. Super- tai hyperauton omistajalle saksalainen Autobahn voi sopivan hiljaisena hetkenä olla ainoa paikka, jossa menohaluja pääsee toden teolla testaamaan.

Kiinteistökehityksellä miljonääriksi noussut tšekkiläinen Radim Passer toi kuusi vuotta sitten Bugatti Veyroninsa Saksan puolelle, jotta hyperauton todellisesta suorituskyvystä saatiin selvyys. Suorituspaikaksi valittiin Wittenburgin kaupungin lähistöltä löytyvä rajoittamaton Autobahnin pätkä, ja liikennekin oli mukavan hiljaista tavoiteltuja nopeuksia silmälläpitäen. Tuolloin Veyronin mittariin onnistuttiin kelaamaan 402 km/h:n lukema, eli Passer pääsi hyvin lähelle tehtaan lupaamia huippuja.

Sittemmin tšekkimiljonääri on hankkinut kokoelmaansa myös Bugatti Chironin, jonka neljällä turbolla ahdettu W16 tuottaa peräti 1500 heppaa Veyronin ”vain” 1001 hevosvoiman sijasta. Passer oli ensimmäinen yleisellä tiellä yli 400 km/h:n nopeuteen yltänyt Veyronin omistaja, joten temppu päätettiin toistaa uudemmalla Chironilla. Paikaksi valittiin sama Autobahn lähellä Wittenburgia, ja mahdollisimman hiljaista liikennettä tavoiteltaessa ajankohta valikoitui erääseen varhaiseen aamuun kuluneena syksynä.

Kyseisessä paikassa Autobahnin suoranpätkä on peräti kymmenen kilometrin mittainen, joten Passer ehti hyvin painaa kaasun pohjaan. Suorituksesta tehtiin myös laadukas videotallenne, jossa Chironia kuvatiin niin ulkoa kuin sisältäkin. Tavallisempiin urheiluautoihin verrattuna Bugatti kelaa lähes uskomattomasti vauhtia vielä 300 km/h:n paremmalla puolella, ja 400 km/h:n rajapyykkikin ylitettiin jälleen kerran. Passer siirsi jalkansa jarrulle vasta, kun Chironin nopeusmittari näytti 414 km/h:n lukemaa.

Tehtaan lupaamasta, vielä sähköisesti rajoitetusta 420 km/h:n huippunopeudesta ei siis jääty paljon. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että lukema otettiin Bugattin omasta mittarista, joten todellinen nopeus jäi varmasti jonkin verran pienemmäksi. Videon perusteella Bugatti tuntuu kuitenkin lähes lentävän, ja onneksi kukaan ohitetuista ei erehtynyt kääntymään Passerin eteen. Aivan tyhjää Autobahnia ei nimittäin onnistuttu saamaan varhaisesta ajankohdasta huolimatta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat