James Bondin uusi auto putkahti julkisuuteen – tällä pelillä ei pärjätä ainakaan vauhdikkaissa takaa-ajoissa

Seuraavan James Bond -leffan kuvaukset ovat juuri alkaneet, ja lopputuloksen pitäisi saapua elokuvateattereihin ensi vuoden huhtikuussa. Leffan virallista nimeä ei ole vielä paljastettu, mutta työnimenä palvelee tällä hetkellä ”Bond 25”. Ensimmäiset juonipaljastuksetkin ovat joi tihkuneet julkisuuteen. Bond viettää elokuvan alussa eläkepäiviään Jamaikalla, kun hänen vanha ystävänsä, CIA:n agentti Felix Leiter, pyytää 007:lta apua.

Tarkoituksena on löytää eräs kadonnut tiedemies, joten Bondin eläkepäivät saavat päättyä tältä erää uuden seikkailurymistelyn kutsuun. Bondin uudeksi virka-autoksi on uumoiltu Aston-Martinin ensimmäistä täyssähköistä mallia, eli juuri esiteltyä Rapide E:tä. 007 saa siis todennäköisesti ajaa konnia takaa paikallisesti päästöttömästi. Tämä edustaa nykyajan poliittisesti korrektia henkeä, mutta brittiagentti nähdään leffassa myös vanhemman polttomoottorimenopelin ratissa, ja sekin on perinteiden velvoittama brittiauto.

Leffaa on jo kuvattu Jamaikalla, jossa Bondia esittävä Daniel Craig bongattiin ajamassa vanhalla Land Roverilla. Vaaleansininen klassikkomaasturi edustaa Lantikan Series III-mallia, ja kyseessä on Karibian ilmastoon sopiva katoton versio. Land Roverin roolista elokuvan juonessa ei ole vielä varmaa tietoa, mutta se sopisi hyvin Bondin eläkepäivien leppoisaksi menopeliksi ennen uuteen seikkailuun ryhtymistä.

Land Rover on kuulemma jo vahvistanut osuutensa elokuvassa, eli ehkäpä siinä nähdään myös maasturimerkin tuoreempia malleja. Land Roverin ja Bond-leffojen välinen yhteistyö oli käynnissä jo Die Another Day -leffan aikoihin, joka oli 20. lajissaan. Tuolloin brittien ikoninen maasturibrändi oli vielä Fordin omistuksessa, mutta nykyään Jaguar Land Roverin isäntänä häärii intialainen Tata. Toki Land Roverin tuotoksia vilahtaa myös vanhemmissa Bondeissa.

Suosittelemme

Myös Aston Martinin virallinen rooli tässäkin Bondissa on jo sinetöity, mutta lopullinen kulkupeli on vielä vahvistusta vaille. Se on hyvin todennäköisesti jo uutisoimamme Rapide E, koska huhut salaisen agentin sähkö-Astonista ovat niin vahvoja. Toki myös toisenlainen skenaario on mahdollinen. Viimeisimmässä Spectre-leffassa Bondin alla nähtiin nimittäin yksittäiskappaleeksi jäänyt DB10, joten ehkäpä 007 ajelee seuraavassa elokuvassaan pelkästään sitä varten luodulla täyssähköisellä Aston Martinilla. Se on ainakin varmaa, että ”Bond 25” jää Daniel Craigin viimeiseksi 007-leffaksi.

Lue lisää