Jaguar toi julkisuuteen sähkö-crossoverinsa pienen faceliftin – hillittyjä ulkoisia muutoksia säestävät tietoviihdejärjestelmän päivitykset

Jaguar oli aivan nykyisten sähkö-crossovereiden eturintamassa, kun ensimmäiset I-Pacet toimitettiin asiakkaille jo vuonna 2018. Nyt on mallisarjan keski-iän päivitysten vuoro, jotka eivät täytä kattavan faceliftin tunnusmerkkejä.

Tärkein ulkoinen muutos on uusi suljettu maski, joka korvaa entisen verkkotyyliä jäljitelleen ratkaisun. Maskin värisävy on Atlas Grey -niminen harmaa, jota on käytetty myös etupuskurin ilma-aukkojen ulkoreunojen pystykoristeissa. Lisäksi maskin keskeltä löytyy Jaguarin kissalogon päivitetty versio, joka yhdistelee mustaa ja hopeaa.

Kuva: Jaguar

400 Sport -mallissa on myös hillitty takaspoileri, ja koko mallisarjan vannedesign on laitettu uusiksi. Timanttileikattujen kiekkojen koot ulottuvat 22 tuumaan saakka, ja auton alle saa myös ”itsensäpaikkaavat” joka kelin renkaat. Jaguar tarjoaa lisäksi ensimmäistä kertaa mustaa viimeistelyä panoraamakaton taakse jäävälle katon osalle.

Ohjaamon uudistuksiin kuuluvat puolestaan vakiovarusteena oleva Pivi Pro -tietoviihdejärjestelmä Applen CarPlayn sekä Android Auton langattomalla liittämismahdollisuudella. Sähkö-Jaguarissa on myös integroitu Alexan puheohjaus, Spotify ja what3words-navigaattori. Lisäksi päivitykset onnistuvat nyt etänä.

Kuva: Jaguar

Voimanlähdetekniikka säilyy ennallaan, eli autoa vauhdittavat kaksi sähkömoottoria tuottavat 400 hevosvoiman kokonaistehon ja tuovat mukanaan myös nelivedon. Nollasta sataan pyrähdetään 4,8 sekunnissa, ja sähköisesti säädettävän ilmajousituksen saa lisävarusteena. 400 Sport -mallissa se on jo vakiovarusteena. Akkupaketille ei ole ilmeisesti myöskään tehty mitään muutoksia, eli 90 kWh:n kapasiteetti mahdollistaa parhaimmillaan 470 kilometrin toimintasäteen WLTP-standardin mukaan mitattuna.

Kuva: Jaguar
Kuva: Jaguar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat