Jaguar sanoo hyvästit polttomoottorilla varustetuille urheiluautoille – F-Type 75 on lajinsa viimeinen

Intialaiselle Tatalle jo vuosikausia kuuluneella brittimerkki Jaguarilla on pitkät perinteet urheiluautojen osalta. Polttomoottorin voimin liikkuvat urheilu-Jaguarit ovat kuitenkin tulossa tiensä päähän.

Merkin tulevaisuus on täyssähköinen, joten nykyinen F-Type on jo aivan elinkaarensa loppumetreillä. Viimeisen mallivuoden kunniaksi Jaguar esitteli F-Type 75 – ja F-Type R 75 -nimiset erikoismallit, joiden avulla juhlistetaan myös kissapedon merkillä varustettujen urheiluautojen 75-vuotista taivalta.

Juhlamallien pintaa koristamaan saa Giola Green -nimisen metallivihreän sävyn, ja etulokasuojien lätkiin on ikuistettu F-Typen uniikiksi mainostettu silhuetti. Valoina tuikkivat ledit, ja 20-tuumaiset vanteet ovat saaneet päälleen kiiltävän mustaa sävyä. Sisätiloja koristavat puolestaan ruostumattomasta teräksestä tehdyt kynnyslistat ja tietoviihdejärjestelmän yläpuolelle sijoitettu silhuettilogo.

Sisustan herkkuihin kuuluvat myös Windsor-nahalla verhoillut sporttipenkit, mokkanahkainen kattoverhoilu sekä 12,3-tuumainen digitaalimittaristo. Lisäksi tunnelmaa kohentaa ohjaamon Black Pack -varustepaketti. ”Perusmallisen” F-Type 75:n kulusta vastaa markkinasta riippuen joko kaksilitrainen turbonelonen tai viisilitrainen mekaanisesti ahdettu kasi. Ensin mainittu tuottaa 300 ja jälkimmäinen 450 heppaa.

Suosittelemme

F-Type R 75 -huippuversion ahdetusta kasista irtoaa puolestaan 575 hevosvoiman huipputeho ja 700 newtonmetrin maksimivääntö. Näillä eväillä 60 mailin tuntinopeuteen (97 km/h) pyrähdetään 3,5 sekunnissa ja ylletään 299 km/h:n huippunopeuteen. Erikoismallien ajettavuutta kohentaa Jaguarin Adaptive Dynamics -järjestelmä, ja mekaanisia muutoksiakin on tehty.

Kevyestä alumiinista valetut takapään olka-akselit yhdessä isompien pyöränlaakerien kanssa terävöittävät ajettavuutta, ja autoissa on myös aktiivinen sähköinen takatasauspyörästö. R 75:ssä on vielä uusiksi laitetut ylemmät pallonivelet, jotka lisäävät camber-kulmaa. Ison-Britannian kotimarkkinoilla juhlamallien hinnat starttaavat P450 AWD 75 Coupen reilusta 78 000 punnasta, mutta muiden maiden tilanteesta ei ole vielä tietoa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat