Hyundai tuo Euroopan markkinoille kaksi pientä sähköautoa kahden vuoden sisällä – hintojen pitäisi alkaa alle 20 000 eurosta

Hyundai kertoi viime kuussa, että se on tuomassa Eurooppaan pienen ja edullisen sähköauton. Alle 20 000 euron hintaluokkaan asettuvan uutuuden lisäksi tulossa on toinenkin pieni sähkö-Hyundai.

Näiden kahden mallin pitäisi debytoida ensi vuoden puolessavälissä ja vuoden 2024 lopulla. Perusrakenne on molemmissa sama, ja brittiläisen Autocarin mukaan niiden pitäisi toimia seuraajana miniautojen A-segmenttiin kuuluvalle Hyundai i10:lle. Pienet sähkö-Hyundait haastavat siis esimerkiksi Volkswagenin tulevan ID.1:n ja ID.2:n sekä Skodan ja Cupran vastaavat sisarmallit.

Myös VW-konserni on tähtäämässä 20 000 euron alkaen-hintoihin, eli tästä hintaluokasta on tulossa pienimpien sähköautojen uusi normi. Hyundain sähköuutuuksien muotoilusta ei ole vielä mitään tietoa, mutta niistä toinen seurannee Hyundai i10:n kaltaisten perinteisempien pikkuautojen jalanjäljillä, kun taas toisesta tulee todennäköisesti hieman korkeampi ja tilavampi Hyundain Korean kotimarkkinoilla myymän Casperin tyyliin.

Casperista on muutenkin huhuttu ensi vuodeksi sähköversiota, joka voisi olla läheistä sukua Euroopan markkinoiden uutuuksille. Hyundain sähköpikkuisia vauhdittaa BorgWarnerin kehittämä iDM-voimalinja, joka tuottaa parhaimmillaan 135 kilowatin eli 184 hevosvoiman huipputehon. Se olisi jo turhankin paljon kaupunkikäyttöön tarkoitettuihin pikkuautoihin, joten tehoa todennäköisesti pienennetään tai täydet voimavarat varataan myöhemmin mahdollisesti tulevaan N-versioon.

Suosittelemme

Pikkuautosegmentit katteet ovat melko pieniä, ja ansaintalogiikka vain hankaloituu täyssähköautoihin siirryttäessä. Niinpä miniautojen entiset hinnat ovat vain muisto, ja 20 000 euron hintaluokkaan yltäminenkin vaatii kekseliäisyyttä. Yksi ratkaisu voisi olla käyttää sähköpikkuautoissa Hyundain ja Kian monissa polttomoottorimalleissa koeteltua K1-perusrakennetta.

Pikkuautoduon lisäksi Hyundai aikoo lanseerata Euroopassa 10 muuta sähköuutuutta vuoteen 2030 mennessä. Jossakin vaiheessa ensi vuosikymmentä edessä on myös pelkkiin sähköautoihin siirtyminen vanhalla mantereella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat