Hyundai julkaisi lisää tiiserikuvia uudesta Ioniq 6:sta – luvassa on todella sulavalinjainen sähköauto

Hyundai esitteli reilut kaksi vuotta sitten Prophecy-nimisen konseptiauton, joka herätti huomiota pisaramaisella muodollaan. Tutkielma on kypsynyt Ioniq 6:ksi ristittäväksi tuotantomalliksi, josta julkaistiin nyt lisää tiiserikuvia.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Hyundai näyttää osia tuotantovalmiista Ioniq 6:sta. Aiemmat tiiserikuvat olivat nimittäin luonnoskuvia, ja salavalokuviin bongatut prototyypitkin ovat olleet vielä paksun naamioinnin peitossa. Sähköauton pisaramuotoinen perushahmo on lähes ennallaan konseptiin verrattuna, mutta yksityiskohdat ovat toki kehittyneet. Sivupeilien virkaa hoitavat kamerat, ja alumiinivanteiden design vaikuttaa jopa yllättävän sporttiselta.

Tiiserikuvista erottuvat myös coupé-mainen kattolinja, korin pintaan upotetut ovenkahvat sekä osia etu- ja takapuskurin designista. Jälkimmäisessä hyödynnetään mustaa alareunaa, erilaisia ilma-aukkoja sekä Ioniq 5:n kaltaisia pikselityylisiä ledivaloja. Auton erottuvin piirre on varmasti täysleveä ja monitasoinen ledinauha, joka on ilmeisesti integroitu takaspoileriin. Sci-fi-henkinen ratkaisu saattaa toimia joko taatusti erottuvana jarruvalona tai varsinaisten takavalojen osana, ja se edustaa muotoilullisesti hieman samaa tyyliä kuin Hyundain Staria-pikkubussin keulan ledinauha.

Designin loppuja yksityiskohtia saadaan odotella vielä Ioniq 6:n pikapuoliin tapahtuvaan esittelyyn saakka, mutta perustekniikka on jo tiedossa. Uutuuden teknisenä perusratkaisuna toimii sama E-GMP kuin pykälää edullisemmassa Ioniq 5:ssä tai Kia EV6 – sekä Genesis GV60-sisarmalleissa. Akun kapasiteetti on 73 kWh, jonka pitäisi mahdollistaa noin 480 kilometrin toimintasäde.

Suosittelemme

Perusmallin voimanlähteenä toimii 160 kilowattia, eli 218 hevosvoimaa tuottava yksi sähkömoottori. Saataville tulee myös kaksimoottorinen vaihtoehto, joka tarjoaa 230 kilowattia (313 heppaa) ja samalla myös nelivedon. Myöhemmin tulossa saattaa olla myös varsinainen sporttiversio, joka jatkaa N-brändättyjen hot hatchien tarinaa sähköautojen maailmassa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat