Hyundai antaa esimakua isosta sähkö-SUV:sta – Ioniq 7 haastaa BMW iX:n ja Tesla Model X:n

Retrofuturistista tyyliä tarjoileva Hyundai Ioniq 5 on jo myynnissä Suomessakin. Seuraavaksi sähköautoihin keskittyvän Ioniq-alabrändin valikoima laajenee isolla katumaasturilla, josta saadaan esimakua jo muutaman päivän päästä.

Hyundai esittelee nimittäin pikapuoliin ovensa avaavassa Los Angelesin autonäyttelyssä Seven-nimisen konseptiauton, jonka nimi on suora viittaus tulossa olevaan Ioniq 7:ään. Kookas SUV on elintärkeä Ioniqin menestyksen kannalta USA:n sekä Kiinan markkinoilla, ja auton tuotantoversiota voidaan odotella ensi vuoden mittaan. Esimerkiksi BMW iX:lle ja Tesla Model X:lle haasteen heittävä iso sähkökatumaasturi saa Hyundain sanojen mukaan designin, jolla uskalletaan erottautua alan perinteistä.

Auton muotoilu eroaa myös Ioniq 5:stä, joten korealaiset eivät aio päätyä esimerkiksi Mersun EQ-sähkömalleissa nähtyyn ratkaisuun, jossa samat peruslinjat toistuvat autoluokasta toiseen. Sen sijaan jokainen Ioniq-malli saa oman identiteettinsä myös muotoilun osalta. Nyt julkaistu tiiserikuva Los Angelesissa esiteltävästä Seven-konseptista kertoo kuitenkin, että autossa hyödynnetään vastaavia pikselimäisiä ledivaloja kuin Ioniq 5:ssä. Katumaasturissa ne ulottuvat myös etupuskurin puolelle, jossa näyttäisi olevan myös jonkinlainen ilmanottoaukko tai sitä imitoiva koriste.

Sisustaan pyritään puolestaan tuomaan Ioniq 5:n kaltaista lounge-henkeä, joka on ainakin konseptissa viety vielä astetta pidemmälle. Etuistuimet ovat kuin nojatuolit, kun taas takapenkki muistuttaa kulmasohvaa. Materiaalit on luonnollisesti valittu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tuotantoversio tehdään Hyundain ja Kian e-GMP-pohjalevyn varaan, joka löytyy jo nyt esimerkiksi Hyundai Ioniq 5:n ja Kia EV6:n alta. Tämä perusrakenne on suunniteltu alusta alkaen mahdollisimman joustavaksi, joten käyttöön voidaan ottaa erilaisia akkukokoja ja voimanlähderatkaisuja. Myös 800 voltin latausteknologia on ainakin vielä tässä vaiheessa useimpia kilpailijoita edellä.

Suosittelemme

Ioniq 7:n tuotantoversion jälkeen tulossa on vielä sähkösedanien joukkoon kuuluva Ioniq 6, josta on annettu esimakua puhdaslinjaisen Prophecy-konseptin avulla. Tuotantomallin kehitystyö on edennyt jo pitkälle, mutta uusimpien tietojen mukaan auton lanseerausta ollaan lykkäämässä suurempia akkuja odotellessa. Lisäksi Hyundailla paiskitaan parhaillaan töitä Ioniq 5:n N-sporttiversion parissa, joka saa kunnian olla ensimmäinen N-brändätty sähköauto.

LähdeAutocar

Lue lisää