Honda antoi esimakua uusista sähköautoistaan – niiden keulalle tulee myös tuore logo

Yhä useammat autonvalmistajat ovat mukana Las Vegasin CES-teknologiatapahtumassa. Siellä on oma osastonsa myös Hondalla, joka toi näytteille uusia sähkökonseptejaan.

Saloon- ja Space-Hub-nimiset luomukset näyttävät erittäin futuristisilta, mutta niiden pitäisi kuitenkin antaa esimakua Hondan tulevista 0-sarjan sähköautoista. Saloon ei ole nimestään huolimatta mikään perinneporrasperä, vaan 1970-luvun kiilamaiset konseptiautot mieleen tuova litteä maantiennielijä. Mustan tutkielman kulmikkaat muodot tuovat mieleen jopa yli 40 vuoden takaisen Aston Martin Bulldogin, joka on Lagondan ohella varmasti merkkinsä kantikkain luomus.

Kuva: Honda

Radikaalit muodot ja lokinsiipityyppiset ovet jäänevät vain tyypilliseksi konseptihötöksi, jonka alle kätkeytyy kuitenkin 0-sarjan sähköautoissa hyödynnettävä täysin uusi perusrakenne. Saloonin sisätiloja mainostetaan matalista muodoista huolimatta väljiksi, ja mittaristonäyttö on kuulemma ihmisen ja koneen välisenä käyttöliittymänä palvelevaa HMI-tyyppiä. Materiaalitkin on poimittu kestävyyden ehdoilla, ja ohjaus hoituu sähköisesti ilman mekaanista yhteyttä.

Kuva: Honda

Saloon toimii kuulemma inspiraationa 0-sarjan ensimmäiselle tuotantomallille, jota odotetaan Pohjois-Amerikassa markkinoille jo vuonna 2026. Japani, Eurooppa ja muut markkina-alueet ovat vuorossa hieman myöhemmin. Nähtäväksi jää, kuinka paljon superautohenkisistä muodoista saadaan pelastettua tuotantoautoon. Toinen CES:ssä nähty tutkielma, eli tila-automainen Space-Hub ei ole sen sijaan johtamassa minkäänlaiseen tuotantomalliin, vaikka konsepti on muodoiltaan paljon Saloonia käytännönläheisempi.

Kuva: Honda

Sähkötila-autossa on iso lasikatto, joka tarjoaa matkustajille melko esteettömät näkymät. Kuskin paikan taakse sijoitetussa varsinaisessa matkustamossa on vastakkaiset ”sohvapenkit”, joita saa säädettyä moniin eri asentoihin. Erikoisinta tässä tutkielmassa on kuitenkin sen täysin umpinainen peräpää ilman minkäänlaista takalasia. Muotoiluelementteinä toimivat ainoastaan perää kiertävä ledinauha sekä aivan takapään alareunaan sovitettu diffuusori.

Kuva: Honda

Tutkielmien lisäksi Honda paljasti CES:ssä tulevissa sähkömalleissa käytettävän H-logon ilman nykyisen merkin kaltaista kehystä. Uusi logo symboloi kuulemma kahta ojennettua kättä, mikä kertoo Hondan korulauseiden mukaan merkin sitoutumisesta liikkuvuuden mahdollisuuksien laajentamiseen sekä asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseen jatkossakin.

Kuva: Honda
Kuva: Honda
Kuva: Honda
Kuva: Honda
LähdeCarscoops

Lue lisää