Hippibussi lähti maastoon – sveitsiläinen Capricorn Trucks tarjoaa offroad-henkistä rengastusta VW ID. Buzziin

Hiljattain koeajamamme Volkswagen ID. Buzz on varsinainen hyvän mielen lähettiläs, josta karski äijämeininki on mahdollisimman kaukana. Volkkarin aikaisemmista pikkubusseista on kuitenkin tehty monenlaisia maastoversioita, joten myös uudella hippibussilla olisi tähän edellytyksiä ainakin perinteiden puolesta.

Näin on ilmeisesti ajateltu sveitsiläisellä Capricorn Trucksilla, joka on luonut koko liudan maastomalleja esimerkiksi T5- ja T6-koristen paketti- ja bussivolkkarien pohjalta. Nyt firman käsittelyyn on päätynyt upouusi ID. Buzz, joka saa aikaan aivan erilaisen vaikutelman kuin useimmissa kuvissa nähdyt pirteän kaksiväriset yksilöt. Capricornin sähköbussi on nimittäin kauttaaltaan musta, mikä tekee autosta heti kättelyssä paljon äijämäisemmän ilmestyksen.

Kuva: Capricorn Trucks

Tummanpuhuvan värin kanssa sopivat hyvin yhteen beadlock-tyyppiset lukkovanteet, jotka ovat pultteja lukuun ottamatta myöskin mustat. Classic B -nimiset kiekot ovat peräisin maastoautojen tarvikkeisiin erikoistuneelta delta4x4:ltä. Renkaina palvelevat puolestaan Loder Tiresin karkeakuvioiset maastokumit, joiden koko on 255/55 R18. Haluttaessa sähköbussin alle saa myös BF Goodrichin, Cooperin tai General Grabberin vastaavat renkaat.

ID. Buzzin tapauksessa pidon kohenemisesta vastaavat ainoastaan renkaat, koska auto on edelleen takavetoinen ja maavarakin näyttäisi olevan entisellään. Klassisten esikuvien malliin taka-akselille sijoitettu sähkömoottori tuottaa 204 hevosvoiman huipputehon ja 310 newtonmetrin maksimiväännön, kun taas virtaa saadaan 77 kWh:n akkupaketilta. Normaalisti toimintasäde olisi 400-480 kilometrin luokkaa, mutta suuremmalla vierintävastuksella varustetut maastorenkaat vaativat tässä suhteessa varmasti veronsa.

Kuva: Capricorn Trucks

ID. Buzzin maastorengastus ei ole mitään halpaa hupia, koska renkaat ja vanteet sisältävästä paketista pyydetään 3950 Sveitsin frangia, eli vajaat 4000 euroa. Capricorn Trucksilta on kuulemma tulossa ID. Buzziin muitakin maastohenkisiä tarvikkeita. Niitä odotellessa omaa sähköbussia voi höystää nyt esitellyn maastorengastuksen lisäksi esimerkiksi takaluukkuun integroitavalla camping-boksilla, jonka on toteuttanut Ququq-niminen firma.

Kuva: Capricorn Trucks
Kuva: Capricorn Trucks
LähdeCarscoops

Lue lisää