Farmariperäinen Aston Martin voi muuttua vielä todellisuudeksi – Ian Callum julkaisi tiiserikuvan Vanquish Shooting Brakesta

Skottilainen Ian Callum vaikutti aikanaan ensimmäisen Aston Martin Vanquishin linjoihin työskennellessään TWR Designin palveluksessa, ja ehtipä mies toimia myös Jaguarin päämuotoilijana. Nykyään hänellä on oma design-yrityksensä, joka on erikoistunut eksklusiivisiin piensarjoihin ja yksittäiskappaleisiin.

Ytimekkäästi Callum-nimellä toimiva firma esitteli jo muutama vuosi sitten alkuperäisen Vanquishin päivitetyn tulkinnan, jota valmistetaan auton 25-mallinimen mukaiset 25 kappaletta. Nyt Ian Callum julkaisi somekanavillaan tiiserikuvan Vanquish 25:n pohjalta tehdystä farmariversiosta, joka on brittiperinteiden mukainen kaksiovinen shooting brake.

Kuva: Callum

Eksoottisen farkun alaosa on identtinen ”tavallisen” Vanquish 25:n kanssa, mutta sivuikkunalinja on laitettu uusiksi ja katto ulottuu luonnollisesti pidemmälle perään saakka. Kattolinja myös laskee varsin alas ja takalasi on loivassa kulmassa, joten kovin vakavahenkisiin tavarankuljetusoperaatioihin tätä autoa ei ole suunniteltu.

B-pilarista ei kuvassa näy kuin häivähdys, mutta sellainen löytyisi todennäköisesti myös shooting brakesta coupé-kattoisen Vanquishin tavoin. Sivulasit ovat joka tapauksessa kehyksetöntä mallia, ja helmat ovat Callumin Vanquish 25:n tyyliin alkuperäisversiota sporttisemman oloiset. Samaa voidaan sanoa takapuskurin alta työntyvästä diffuusorista, joka näkyy myös tiiserikuvassa.

Kuva: Callum

Digitaalisessa maailmassa on ennenkin nähty kuvia monenlaisista mielikuvitusfarmareista, mutta Callumin visiosta saattaa tulla vielä todellisuutta. Hän vastasi nimittäin ehkä-sanalla kysyttäessä luomuksen toteutumismahdollisuudesta, ja manuaalivaihteistoakaan ei suljettu pois. Jopa takapenkin isofix-kiinnikkeet olisivat kuulemma toteutettavissa, joten Vanquish 25:n jälkeen vuorossa saattaa olla päivitysversion shooting brake -malli.

Vanquish 25:n Callum loi yhteistyössä sveitsiläislähtöisen R-Reforgedin kanssa. Ulkokuoren ja sisustan lukuisten räätälintyönä tehtyjen osien lisäksi myös alustaa ja vapaasti hengitettävää V12:ta päivitettiin, joten mahdollinen shooting brake tehtäisiin samalla reseptillä. Farmarimallinen Aston Martin ei ole muuten mikään ainutlaatuinen tapaus, koska Harold Radfordin koripaja teki jo 1960-luvulla shooting brake -tyyppisiä ”farmareita” DB5:n ja DB6:n pohjalta. Myös italialainen Zagato on kunnostautunut tässä lajissa moderneina aikoina.

Kuva: Callum
Kuva: Aston Martin
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat