Eurooppa saa osansa Dodgen viimeisistä perinteisistä muskeliautoista – vanhalle mantereelle laivataan pieniä määriä Chargerin ja Challengerin Last Call -malleja

Dodge esitteli juuri hurjan Challenger SRT Demon 170:n, joka toimii merkin perinteisten veekasimuskelien joutsenlauluna Amerikan markkinoilla. Eurooppaan tämä erikoismalli ei valitettavasti päädy, mutta täälläkin päästään vielä nauttimaan nykyisen Challengerin ja Chargerin loppuhuipennuksista.

Dodge kertoi, että se aikoo laivata molempien mallien Last Call -versioita myös vanhalle mantereelle autojen menestyksekkään USA:n lanseerauksen jälkeen. Amerikan puolella Dodge toi mallivuodeksi 2023 myyntiin peräti seitsemän eri Last Call -mallia, jotka ovat Challenger Shakedown, Charger Super Bee, Challenger ja Charger Scat Pack Swinger, Charger King Daytona, Challenger Black Ghost sekä jo mainittu yli 1000-heppainen Challenger SRT Demon 170.

Kuva: Dodge

Näistä Eurooppaan päätyy kuulemma suurin osa Challenger SRT Demon 170:ää ja Charger King Daytonaa lukuun ottamatta. Suuria määriä autoja ei kuitenkaan kannata odotella. Ensimmäisenä tarjolle tulee Challenger Shakedown, joita laivataan Atlantin tälle puolelle ainoastaan 55 yksilöä. Shakedown on saanut inspiraationsa vuoden 2006 SEMA Show’ssa nähdystä Challenger-konseptista, ja erikoismallin lähtökohtana toimii Challengerin R/T Scat Pack -versio.

Kaiken kaikkiaan Shakedowneja valmistetaan 1000 autoa. Niistä 500:ssa on vakio-R/T:n kori, kun taas toisessa puolikkaassa on R/T Scat Packiin saatavilla oleva Widebody-korisarja. Eurooppaan päätyvissä 55 autossa on tämä korisarja vakiona, ja ulkovärinä palvelee Pitch Black -niminen musta. Shakedownin muita herkkuja ovat esimerkiksi Moparin Shaker-konepelti, mustaa ja punaista yhdistelevä tarrasarja sekä uudet 20-tuumaiset vanteet, joiden leveys on 9,5 tuumaa perusmallissa ja 11 tuumaa Widebodyssa.

Kuva: Dodge

Autossa on myös Brembon jarrut punaisilla satuloilla, konehuonetta koristava Last Call -laatta sekä mustaa nappanahkaa ja alcantaraa sisustan puolella. Euroopan hinnoista ei ole vielä tietoa, mutta USA:n hintatasosta lienee turha haaveilla. Suomessa päälle tulisivat vielä muhkeiden päästöjen mukanaan tuoma roima autovero, mutta Dodgella ei ole täällä edes maahantuojaa tällä hetkellä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat