ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

ELegend palasi nyt julkisuuteen kertoakseen, että EL1:n testaus on saatu käyntiin. Tuotannon on tarkoitus käynnistyä ensi vuonna, mutta mistään massavalmistuksesta ei ole todellakaan kyse. Autoja aiotaan nimittäin valmistaa vain 30 kappaleen erä hurjalta kuulostavaan 890 000 euron kappalehintaan ennen veroja.

Kuva: E-Legend

”Sähkö-pätkässä” on esikuvansa mukaisesti varsin lyhyt akseliväli, jolla on mittaa tarkalleen 2,45 metriä. Se on lähellä nykyisen Porsche 911:n lukemaa, mutta sähköauton 4,15 metrin pituus jää reilusti Porschea pienemmäksi. EL1:n hiilikuituinen korirakenne lupailee huipputason vääntöjäykkyyttä ja auttaa pitämään myös sähköauton painon polttomoottoriautojen lukemissa. Joka nurkasta raapivan sähkötykin massaksi kerrotaan 1790 kiloa ilman kuljettajaa.

Vaikka EL1:n ulkonäkö ei näytä juuri muuttuneen kahden vuoden takaisista luonnoskuvista, muotoilijat ja insinöörit ovat kuitenkin tehneet monenlaista hienosäätöä niin tyyliin kuin tekniikkaankin. Uusimmista kuvista silmään pistävät ainakin uudenlaiset ovenkahvat, USA:n määräykset täyttävät ulkopeilit sekä NACA-tyyppisen ilmanottoaukon tavoin muotoiltu lasikatto.

Kuva: E-Legend

Pinnan alla muutoksia on tapahtunut vielä enemmän. Alun perin luvattu kolmimoottorinen voimalinja on vaihtunut kaksimoottoriseksi, mutta 816 hevosvoiman kokonaisteho on ennallaan. Näillä eväillä nollasta sataseen pyrähdetään vain 2,8 sekunnissa, ja kahdensadan nopeus on taulussa 7,5 sekunnissa. Huippunopeuskin on hieman toista luokkaa kuin useimmissa muissa sähköautoissa, eli tasan 300 km/h.

Kuva: E-Legend

80 kWh:n akkupaketin pystyy lataamaan pikalaturilla parhaimmillaan 200 kilowatin teholla, ja auton oman laturin teho on 22 kW. ELegendin mukaan täysi akku riittää kahteen nopeaan Nürburgringin ratakierrokseen ilman tehohäviöitä. Firma ei ole kertonut ennakkoon myytyjen autojen määrää, mutta suunnitteilla on jo kaksi muutakin projektia. Niidenkin valmistusmäärä rajoitetaan 30 yksilöön, ja hinnat lienevät samaa tasoa EL1:n kanssa.

Kuva: E-Legend
Kuva: E-Legend
LähdeCarscoops

Lue lisää