Eemeli lähtee metsään – Mersu esitteli E-luokan farkun maastoversion

Kerroimme juuri viime viikolla tuoreesta Volvo V90 Cross Countrystä, joka seuraa parinkymmenen vuoden perinteitä ja haastaa tuttuun tyyliin Audi A6 Allroadin. Nyt myös Mersu liittyy kolmantena merkkinä samoille apajille, kun se julkaisi ensimmäiset kuvat ja tiedot uudesta E-luokan All Terrain -mallista.

mersu_5

Mercedeksen korotettu maastomeikkifarkku on tehty täsmälleen samalla kaavalla kuin Volvon ja Audin tuotokset, eli lähtökohdaksi on otettu ylemmän keskiluokan arvokas farmari. Eemelin tapauksessa maavaraa on korotettu 29 millillä, mistä 14 milliä menee renkaiden ja 15 milliä ilmajousituksen kontolle. Yläasennossa maavaraa tulee vielä kuusi milliä lisää, ja lisäksi kori nousee erityisessä maastomoodissa tätäkin korkeammalle korkeintaan 35 km/h:n nopeuteen asti.

mersu

All Terrain toimii eräänlaisena välimallina E-luokan tavallisen farmarin ja tähtimerkin katumaastureiden välillä. Ulkoapäin auton tunnistaa rouheamman näköisestä kaksiripaisesta maskista, pohjapanssarihenkisistä koristeista etu- ja takapuskurissa sekä muovisista lokasuojanlevikkeistä. Pyörät ovat vakiona 19-tuumaiset, mutta 20-tuumaisetkin kiekot löytyvät lisävarustelistalta.

mersu_3

Suosittelemme

Mersun 4MATIC-neliveto kuuluu vakiovarusteisiin jo aiemmin mainitun monikammioisen ilmajousituksen tavoin. Sisätiloissa on alumiinia sekä hiilikuitua muistuttavia koristeosia, ja myös rosteriset polkimet sekä lattiamattojen All Terrain -tekstit erottavat sisustan tavallisista taksimersuista. Sisätilojen varustelu on lähellä normaalin Eemelin Avantgarde-versiota, mutta haluttaessa tarjolla on myös Exclusive- ja Designo-ohjelmista tuttuja herkkuja.

mersu_4

Maasto-Eemeliin saa aluksi vain yhden moottorivaihtoehdon, eli E 220 d:n 194-heppaisen ja 400 newtonin väännön tuottavan nelosturbodieselin. Kuusipyttyinen E 350 d seuraa ensi vuonna, ja jopa tulisesta AMG-versiosta on liikkunut huhuja. Sille voisi olla kysyntää erityisesti USA:n sekä Kiinan markkinoilla, koska myös Audi suunnittelee RS 6:sta vastaavaa maastomallia. E-luokan All Terrain saa ensi-iltansa pikapuoliin Pariisin autonäyttelyssä, ja myynti starttaa ensi keväänä.

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat