Dacia Sandero ja Tesla Model Y taistelevat Euroopan vuoden myydyimmän auton tittelistä

Vuosi on pian lopuillaan, mutta näiden kahden mallin myynneissä on vain muutaman sadan auton ero.

Kuva: Tesla.

Dacia Sandero ja Tesla Model Y ovat tämän vuoden kuumin kaksikko kisaamaan Euroopan myydyimmästä uudesta ajoneuvosta. Vuoden 2023 ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana Dacia Sanderoa on rekisteröity 184 088 mallia eri puolilla manteretta, mikä on karvan verran enemmän kuin toistaiseksi 183 799 rekisteröityyn autoon yltänyt Tesla Model Y. Nämä luvut ovat tosin vielä alustavia, ja perustuvat Dataforcen kokoamiin tietoihin, jotka edustavat 92 prosenttia myynnistä Euroopan unionissa, EFTA-maissa ja Isossa-Britanniassa.

Sandero johti lokakuun tilastoa 21 139 rekisteröinnillä, mikä sijoitti sen Renault Clion edelle 14 534 rekisteröidyllä autolla ja selvästi Model Y:n edelle, mikä oli vasta 24. sijalla 9 660 rekisteröinnillään. Vaikka tämä antaisi vaikutelman, että Model Y:n kysyntä on hiipumassa, niin todennäköisesti asian laita ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen.

Automotive News Europen uutisraportin mukaan käy nimittäin ilmi, että sähköisten katumaasturien myynti on yleensä huomattavasti pienempi myynnin tarkasteluun lohkotun vuoden neljänneksen ensimmäisen kuukauden aikana, kuin mitä se on kahden viimeisen kuukauden aikana. Tätä silmällä pitäen Model Y -mallin rekisteröintien odotetaan olevan vahvaa marras- ja joulukuussa, mikä saattaa antaa sille mahdollisuuden päihittää Sanderon vuoden kokonaismyynnin osalta.

Kuva: Dataforce.

Kolmas sija on jo pudonnut kärkikahinasta, ja tältä paikalta löytyy VW T-Roc 164 833 myynnillään. Volkkaria puolestaan seuraavat Peugeot 208 163 672 myydyllä autolla ja Renault Clio 154 493 rekisteröidyllä yksilöllä. Model Y:n myynti on noussut Euroopassa tänä vuonna huimasti, sillä se on kasvanut peräti 142,3 % vuoden alusta 75 854 rekisteröidystä edellä mainittuun 183 799 rekisteröintiin lokakuun lopulta. Ainoa auto, jonka myynti on kasvanut tänä vuonna kolminumeroisesti, on kiinalaisomisteinen MG ZS, jonka myynti kasvoi 107,7 % 31 971 autosta 66 402 kappaleeseen.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat