Dacia Sandero ja Tesla Model Y taistelevat Euroopan vuoden myydyimmän auton tittelistä

Vuosi on pian lopuillaan, mutta näiden kahden mallin myynneissä on vain muutaman sadan auton ero.

Kuva: Tesla.

Dacia Sandero ja Tesla Model Y ovat tämän vuoden kuumin kaksikko kisaamaan Euroopan myydyimmästä uudesta ajoneuvosta. Vuoden 2023 ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana Dacia Sanderoa on rekisteröity 184 088 mallia eri puolilla manteretta, mikä on karvan verran enemmän kuin toistaiseksi 183 799 rekisteröityyn autoon yltänyt Tesla Model Y. Nämä luvut ovat tosin vielä alustavia, ja perustuvat Dataforcen kokoamiin tietoihin, jotka edustavat 92 prosenttia myynnistä Euroopan unionissa, EFTA-maissa ja Isossa-Britanniassa.

Sandero johti lokakuun tilastoa 21 139 rekisteröinnillä, mikä sijoitti sen Renault Clion edelle 14 534 rekisteröidyllä autolla ja selvästi Model Y:n edelle, mikä oli vasta 24. sijalla 9 660 rekisteröinnillään. Vaikka tämä antaisi vaikutelman, että Model Y:n kysyntä on hiipumassa, niin todennäköisesti asian laita ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen.

Automotive News Europen uutisraportin mukaan käy nimittäin ilmi, että sähköisten katumaasturien myynti on yleensä huomattavasti pienempi myynnin tarkasteluun lohkotun vuoden neljänneksen ensimmäisen kuukauden aikana, kuin mitä se on kahden viimeisen kuukauden aikana. Tätä silmällä pitäen Model Y -mallin rekisteröintien odotetaan olevan vahvaa marras- ja joulukuussa, mikä saattaa antaa sille mahdollisuuden päihittää Sanderon vuoden kokonaismyynnin osalta.

Kuva: Dataforce.

Kolmas sija on jo pudonnut kärkikahinasta, ja tältä paikalta löytyy VW T-Roc 164 833 myynnillään. Volkkaria puolestaan seuraavat Peugeot 208 163 672 myydyllä autolla ja Renault Clio 154 493 rekisteröidyllä yksilöllä. Model Y:n myynti on noussut Euroopassa tänä vuonna huimasti, sillä se on kasvanut peräti 142,3 % vuoden alusta 75 854 rekisteröidystä edellä mainittuun 183 799 rekisteröintiin lokakuun lopulta. Ainoa auto, jonka myynti on kasvanut tänä vuonna kolminumeroisesti, on kiinalaisomisteinen MG ZS, jonka myynti kasvoi 107,7 % 31 971 autosta 66 402 kappaleeseen.

LähdeCarscoops

Lue lisää