Corvettesta tulee oma brändinsä – valikoima täydentyy katumaasturilla ja neliovisella coupélla

Chevrolet Corvette on saanut kunnian toimia Amerikan ykkösurheiluautona jo pian 70 vuoden ajan. Tulevaisuudessa Corvetten legendaarista brändiä aiotaan hyödyntää myös aivan toisenlaisissa autoissa, jotka liikkuvat sähkön voimin.

Asiasta kertoi amerikkalaiselle Car and Driverille anonyymi lähde GM:n sisältä. Chevrolet on hänen mukaansa jo pitkällä prosessissa, jossa Corvettesta tulee oma alabrändinsä aivan uusien mallien kera. General Motorsilla on ilmeisesti seurattu Fordin vastaavaa kuviota, jossa hyödynnettiin Mustangin tarunhohtoista nimeä ja muutamia muotoiluelementtejä täyssähköisessä crossoverissa, jolla ei ole muuten mitään tekemistä perinteisten villihepojen kanssa.

Tästä huolimatta GM:n lähde väittää, että Corvetteen liittyviä suunnitelmia ei ole kopioitu mistään. Tavoitteena ei ole kuulemma päihittää Porsche Cayennea ja Taycania niiden omalla pelikentällä, vaan luoda uusia amerikkalaisia legendoja Corvette-brändin joustavan luonteen mukaisesti. Markkinointijargonilta kuulostavan puheen taustalla piilee käytännössä idea sporttisesta crossoverista ja neliovisesta coupésta valikoimassa jatkavan ”aidon” Corvetten rinnalla, joten vertailut Porschen edellä mainittuihin malleihin eivät ole kuitenkaan aivan tuulesta temmattuja.

Uusien mallien tekniseen repertuaariin kuuluvat Car and Driverin lähteen mukaan mm. erityisen energiatiheät akkupaketit, supernopea softa, patentoitu jäähdytyskonsepti, Legojen tavoin rakentuva paketointi, monien komponenttien koon pienentäminen mahdollisimman pieneksi, huipputehokkaat invertterit, korkealle kiertävät sähkömoottorit, 800 voltin sähköjärjestelmä parhaimmillaan 350 kW:n latausteholla, kaksinopeuksinen vaihteisto, brake by wire -tyyppiset jarrut, eri moodeja tarjoava nelipyöräohjaus sekä torque vectoring -väännönjakotoiminto.

Suosittelemme

Tekeillä on kuulemma sekä nelivetohybridejä että täyssähköisiä versioita. Lehden lähde tietää lisäksi kertoa, että Corvetten malleissa nähdään jo lähitulevaisuudessa 850:n ja 1000 hevosvoiman teholukemia. Oman Corvette-alabrändin lanseeraus voisi ajoittua vuodelle 2025 uuden katumaasturin ja neliovisen coupén myötä, mutta myös perinteisemmästä kaksipaikkaisesta Vettestä on luvassa uusia versioita. Niiden joukkoon kuuluu esimerkiksi supertehokas nelivetoinen hybridi, joten muutoksen tuulet puhaltavat voimakkaasti myös Corvetten varsinaisten urheiluautojen osalta.

LähdeCarscoops

Lue lisää