Testasimme Bose QuietComfort® 35 -vastamelukuulokkeet

Saimme tällä kertaa testattavaksi reilun neljänsadan euron hintaiset, Bluetooth-yhteydellä langattomasti toimivat Bose QuietComfort 35-vastamelukuulokkeet.

Kun äänentoistolaitteen merkki on Bose, laitteelta on yleensä lupa odottaa vähintään erinomaista äänenlaatua. Tässäkään tapauksessa ei tullut poikkeusta, vaan jo ensipuraisulla kuulokkeet tarjoilivat korville upeat äänet, jotka toistuivat puhtaasti niin musiikkia kuunnellessa kuin pelejä pelatessakin.

Bose on onnistunut kaikissa testaamissamme laitteissa pitämään siitä kiinni, että bassotoistossa on pontta ja korkeat äänet toistuvat kirkkaasti –  kuulokkeet lunastivat myös nämä odotukset. Bluetooth-yhteys toimii hienosti, sillä testin aikana emme havainneet kertaakaan pätkimistä tai häiriöitä äänessä.

BOSE QuietComfort® 35
BOSE QuietComfort® 35

Bose QuietComfort 35-kuulokkeet kytkeytyivät iPadiin mukisematta ja nopeasti. Samoin kuunteluun palaaminen virrankatkaisun jälkeen toimi hienosti, eikä laite ollut “kateissa” kertaakaan. Kuulokkeet voi kytkeä äänilaitteeseen Bluetooth-haun tai NFC:n avulla, sekä perinteisesti piuhalla. Kuulokkeiden akunkesto langattomasti on valmistajan mukaan jopa 20 tuntia – piuhalla vielä pidempään.

Sitten kuulokkeiden mielenkiintoisimpaan ominaisuuteen, eli taustamelun torjumiseen.

Kun saimme ensimmäistä kertaa kuulokkeet päähän, kokeilimme niitä lentokoneessa ilman musiikkia. Kuulokkeet korville, kytkimestä virta päälle ja yhtäkkiä ympäristöstä katosi suurin osa hälyäänistä kuin taikaiskusta. Kuulokkeita voi siis käyttää vaikka pelkästään kuulosuojaimina, vaikka sanan varsinaisessa merkityksessä ne eivät sellaiset olekaan.

Suosittelemme

Kun ensimmäiset nuotit kantautuivat Spotifystä korviin, tuli selvä vau-efekti. Musiikki toistui upeasti ja lähestulkoon kokonaan ilman hälyääniä. Hälyäänien häivyttäminen on kieltämättä QuietComfort -kuulokkeiden paras ominaisuus, sillä parhaatkaan kuulokkeet eivät tarjoa vastaavaa kuuntelunautintoa meluisassa ympäristössä. Taustamelu häiritsee aina musiikin kuuntelua, jos sitä ei jollain tapaa eliminoida.

BOSE QuietComfort® 35
BOSE QuietComfort® 35

Kuulokkeet toimivat upeasti lentokoneessa, jossa riittää melkoisesti taustamelua. Tasainen lentomelu on kuulokkeille helppo nakki ja se suodattuukin upeasti. Melun poistamisen ansiosta kuulokkeilla voi yllättäen kuulla selkeämmin myös mitä vierustoverilla on sanottavanaan.

Vaikka vastamelukuulokkeet toimivat hienosti joka tilanteessa, ne eivät onnistuneet vaimentamaan pään sisältä kaikuvia ääniä: “Osta, osta, osta…”

Reilu neljäsataa euroa on tuntuvasti kuulokkeista, mutta mikäli niihin on valmis satsaamaan, on QuietComfort-kuulokkeet erinomainen valinta.

Lue lisää