BMW paljastaa uuden 5-sarjan pala kerrallaan – tässä ovat viimeiset tiiserivideot ennen lopullista julkistusta

Yksi tämän syksyn odotetuimmista autouutuuksista on varmasti BMW 5-sarjan seuraava sukupolvi. Nykyistä F10-mallisarjaa on valmistettu kohta jo seitsemän vuotta, joten auton loppu lähenee uhkaavasti. G30-koodinimellä tunnettua seuraajaa odotettiin jo viime viikolla ovensa avanneeseen Pariisin autonäyttelyyn, mutta BMW päättikin keskittyä siellä X2-konseptiauton julkistamiseen.

Nyt BMW on kertonut, että uuden Viitosen kuvat ja tiedot paljastetaan tulevana torstaina. Auton virallinen ensi-ilta koittaa tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä, ja ensimmäisten asiakastoimitusten vuoro on ilmeisesti jo helmikuussa. Baijerilaiset ovat julkaisseet autosta jo monia tiiserivideoita, joissa esiintyvät autot on naamioitu hyvin kevyesti. Niinpä luvassa ei pitäisi olla enää kovin montaa yllätystä, kun viralliset kuvat putkahtavat eetteriin.

Uuden 5-sarjan kattolinja on lähes identtinen edeltäjän kanssa, vaikka kyseessä on täysin uusi auto. Takavaloissa on puolestaan vahvaa sukunäköä 3-sarjan kanssa, ja nokka seuraa vuosi sitten esitellyn nykyisen 7-sarjan viitoittamaa tietä. Toki etuvalojen muodoissa on pieniä eroja, ja Viitosen munuaisten kromikehykset ovat ennennäkemättömän paksut. Tämä saattaa tehdä autosta jopa Seiskaa arvokkaamman näköisen.

Naamiointiteippi peittää eniten tuoreen Viitosen kyljen pokkauksia, mutta niiden terävyys käy kyllä selväksi testiprototyypeistäkin. Etulokasuojassa on jonkinnäköinen ilmanpoistoaukko mm. 4- ja 7-sarjojen tyyliin, mutta Viitosessa tuskin nähdään aivan samanlaista ”jääkiekkomailaa” kuin Seiskan kyljessä. Auton mitat kasvavat hieman joka suuntaan, joten sekä matkustajilla että tavaroilla pitäisi olla hieman entistä väljemmät oltavat. Lisäksi painon pitäisi pudota jopa 100 kilolla entistä kevyemmän CLAR-pohjalevyn ansiosta. Sisustakin seuraa 7-sarjasta tuttua tyyliä, ja keskeltä kojelautaa kohoava ”irrallinen” näyttö erottaa auton selvimmin edeltäjästään.

Suosittelemme

Bemari aikoo panostaa uutuudessaan erityisesti ajettavuuteen merkin parhaiden perinteiden mukaisesti. Mersun uusi E-luokka tarjoaa sen verran kattavan ajoavustinarsenaalin, että stuttgartilaisia ei kannata lähteä haastamaan tällä saralla. Lisäksi BMW on hionut iDrive-käyttöjärjestelmänsä niin huippuunsa, että sitäkään ei pysty enää merkittävästi kehittämään. Tavoitteena on siis luokkansa sporttisin ajokokemus, mitä myös voimanlähteet korostavat. Tavanomaisten bensaturbojen ja -dieseleiden lisäksi tarjolle tulee jopa neljällä turbolla ahdettu nakuttaja, ja tulevassa M5:ssä nähdään ensimmäistä kertaa lähes 630-heppaisen tuplaturbokasin ja nelivedon yhdistelmä. Toista ääripäätä edustaa ekohenkinen pistokehybridi.

Jäämme siis odottelemaan loppuviikkoa, jolloin pääsemme näkemään uuden Viitosen ensimmäistä kertaa koko komeudessaan.

 

 

Lue lisää