BMW julkaisi jo toisen tiiserikuvan roadster-konseptistaan – uudesta Z4:stä annetaan esimakua Pebble Beachissä

BMW:llä on pitkät perinteet kaksipaikkaisten avomallien valmistuksessa. Niiden sarja alkoi jo 1930-luvulla kisamenestystä saavuttaneen 328:n myötä, ja 1950-luku toi tullessaan Elviksen autonakin tunnetun veekasikoneisen 507:n. 1980-luvulla esiteltiin puolestaan kynnyskoteloiden sisään piiloutuvilla ovilla varustettu Z1, joka jäi kuitenkin vain harvojen herkuksi korkean hintansa vuoksi. Laajempia ostajaryhmiä kosiskeltiin vasta vuonna 1995 lanseeratulla Z3:lla, jonka jälkeen tarjolla on ollut Z4:n kaksi sukupolvea.

Niistä viimeinen varustettiin takaluukkuun taittuvalla peltikatolla, joka nosti kaksipaikkaisen sportin painon turhan korkeaksi. Niinpä auton ajettavuus ei oikein lunastanut kauniin ulkonäön antamia lupauksia. Tämän vuoksi BMW päätti siirtyä seuraavassa Z4:ssä jälleen klassiseen kangaskattoon. Uusi roadster kehitetään yhteistyössä Toyotan kanssa, ja japanilaisten umpikattoinen versio saa jälleen lähes legendaarisen Supra-nimen.

Kolmannen sukupolven Z4:n prototyyppejä on testattu jo usean vuoden ajan, mutta protojen vahva naamiointi on peittänyt tehokkaasti todelliset korilinjat. Niistä saadaan nyt ensimmäistä kertaa virallista esimakua, kun baijerilaiset esittelevät auton tuotantoversiota enteilevän konseptin Atlantin toisella puolella. Lanseerauspaikaksi on valittu Kalifornian Pebble Beachissä järjestettävä klassikko- ja urheiluautotapahtuma, jossa on nähty aiempinakin vuosina monia Bemarin tutkielmia.

BMW julkaisi nyt konseptiautostaan toisen tiiserikuvan ennen lopullista julkistusta. Otoksesta käy ilmi, että autossa on hyvin samantyylinen munuaismaski kuin hiljattain esitellyssä 8-sarjan konseptissa. Kissamaisissa etuvaloissakin on samaa näköä, ja tämä koskee myös syviä kylkipokkauksia. Jo aikaisemmin julkaistusta tiiserikuvasta kävi lisäksi ilmi, että etupenkkien takana on tyylitellyt turvakaaret. Perästä ei ole saatavilla vielä minkäänlaista kuvaa, mutta sekin lienee tyyliltään pitkälti Kasia vastaava.

 

Z4:n tuotantoversio tulee myyntiin ensi vuoden aikana, ja siinä käytetään varmasti konseptin muotoilukikkoja. Tuotantoauto on kuitenkin astetta tai paria tavanomaisemman näköinen sarjatuotannon realiteettien sanelemana. Se edustaa yhdessä uuden 8-sarjan kanssa BMW:n uutta muotokieltä, joka leviää näiden kahden jälkeen vähitellen baijerilaisten muuhunkin mallistoon. Huhujen mukaan Z4 nähdään myös syyskuisessa Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta se on vielä auki, onko kyseessä Pebble Beachin konsepti vai jo tuotantoauton ensi-ilta.

LähdeCarscoops

Lue lisää