Bistro Naapuri – Tampereen tyylikkäin kahvila?

Nyt on pakko tehdä tunnustus. Olen kateellinen turkulaisille. Herrainpukimon lisäksi olen turkulaisille kateellinen erityisesti heidän monipuolisesta ja miljööllisesti ylivoimaisesta kahvila- ja ravintolatarjonnasta. Onneksi valo pilkahtaa ajoittain myös Tampereella, josta tuorein osoitus on hiljattain avattu Bistro Naapuri.

Bistro Naapuri löytyy Stockmannin kulmalta, Kyttälänkadun ja Tuomiokirkonkadun kulmasta.
Bistro Naapuri löytyy Stockmannin kulmalta, Kyttälänkadun ja Tuomiokirkonkadun kulmasta.

Bistro Naapuri on osa neljän yrityksen kollektiivia Naapuria, josta saa paitsi murua rinnan alle, myös antiikki- ja sisustustarvikkeita sekä vaatteita. Naapurin muodostavat bistron lisäksi antiikkitavaraliike Anna-Stiina, vaateliike Minzi ja lifestyle-myymälä Putiikki Rannalla. Miesten pukeutumisen näkökulmasta katsottuna mielenkiintoisin tuttavuus on Putiikki Rannalla, joka tarjoaa selektiivisen valikoiman ruotsalaisen Lexingtonin vaatteita.

Bistro Naapurissa ovat palikat kohdallaan

Mira Herttuan pyörittämästä Bistro Naapurista on muodostunut nopeasti yksi kantapaikkani muutamasta syystä. Ensinnäkin sieltä saa erittäin hyvää kahvia ja erityisesti cappuccino on mahtava makuelämys. Maitovaahto on kuohkean voimaista, eikä mikään minuutissa liukenevaa höttöä. Kehuja saa myös kattava teevalikoima, joten perusliptoniin ei tarvitse tyytyä.

Bistro Naapurissa kannattaa maistaa ainakin cappuccinoa.
Bistro Naapurissa kannattaa maistaa ainakin cappuccinoa.

Toiseksi Naapurista löytyy pistokepaikka tietotyöläiselle, joten paikan päällä voi hengailla pidempäänkin. Tähän yhdistyy saumattomasti viipyilemättömyys, eli sinua ei hätistellä pois ruuhkaisinakaan hetkinä vaikka olisit juonut yhtä kahvikupillistasi pari tuntia.

Bistro Naapurin salaattipöydän antimista voi rakentaa itselleen sopivan lounaan.
Bistro Naapurin salaattipöydän antimista voi rakentaa itselleen sopivan lounaan.

Kolmanneksi Bistrosta saa erinomaista salaattilounasta. Salaattilounaan hinta voi tuntua alussa hieman kovalta jos on tottunut Tampereen yleiseen lounasajan hintatasoon, mutta ennakkoluulottomuus tässä asiassa kannattaa. Maut ja suutuntuma ovat kohdallaan ja annokset ovat reilunkokoisia. Ja jos suu napsaa, voi Bistrosta tilata itselleen lasillisen luomuviiniä tai kuoharia.

Nopeat syövät hitaat. Kun tulee ajoissa paikalle, pääsee Bistro Naapurissa etätyöpisteelle eli pistokepaikalle.
Nopeat syövät hitaat. Kun tulee ajoissa paikalle, pääsee Bistro Naapurissa etätyöpisteelle eli pistokepaikalle.Nopeat syövät hitaat. Ajoissa paikalle tuleva etätyöskentelijä pääsee pistokepaikalle, josta avautuu näkymä Naapuriin.

Neljäs syy on miljöö, joka poikkeaa edukseen. Avara ja valoisa tila, jossa on sopivasti puheensorinaa ja silmänruokaa liikkeiden tarjonnan muodossa on itsessään maukas yhtälö. Kannattaa vain olla tarkkana, jotta välttyy heräteostoksilta.

Suosittelemme

Naapuri Bistro löytyy osoitteesta Tuomiokirkonkatu 24.

Lue lisää