Bemarilta tulee superluksusluokan autonominen sähköauto

BMW esitteli ensimmäiset i-mallisarjan menopelit kohta kolme vuotta sitten, ja i3-sähköautoa sekä i8-hybridisporttia on myyty tähän päivään mennessä yli 50 000 kappaletta. I3 sai juuri päivityksen, joka kasvatti sen akkujen kapasiteettia 50 prosentilla, ja i8:sta on tulossa avoversio parin vuoden päästä. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan sähkö- ja hybridiautojen mallisarja tarvitsee kokonaan uusia jäseniä saadakseen entistäkin merkittävämmän jalansijan markkinoilla.

Julkisuudessa on liikkunut huhuja i5- tai i6-nimisestä crossover-tyylisestä sähkö-Bemarista, mutta sen lisäksi tulossa on jotakin paljon ylellisempää. BMW esitteli pari kuukautta sitten 100-vuotisjuhlallisuuksiensa yhteydessä artikkelikuvassa näkyvän futuristisen konseptin, jonka nimeksi annettiin Vision Next 100. Nyt merkki piti kotikonnuillaan Münchenissä yhtiökokouksen, jonka yhteydessä toimitusjohtaja Harald Krüger maalaili firman tulevaisuudennäkymiä. Suunnitteilla on kuulemma iNext-niminen sähkökäyttöinen lippulaiva, josta juhlavuoden konsepti antoi jo esimakua.

Uusi sähköauto sijoittuu merkin mallistossa 7-sarjan yläpuolelle, eli tiedossa on todellista superluksusta. Auto osaa kaiken lisäksi ajaa itsekseen monissa tilanteissa, ja sisusta tulee edustamaan täysin uutta tyyliä. Konseptin ratti vetäytyi kokonaan piiloon ja kojelauta muutti muotoaan autonomiseen moodiin siirryttäessä, mutta nähtäväksi jää, käytetäänkö tuotantomallissakin näin radikaalia ratkaisua.

Krüger kertoi lisäksi, että iNextiin tulee aivan viimeisintä teknologiaa edustava sähkömoottori, huippumodernit verkottumismahdollisuudet ja älykkäitä kevytrakenteita, joten autossa ei ole merkkiä lukuun ottamatta juuri mitään perinteistä. Bemarin uutta lippulaivaa joudutaan odottelemaan vielä viitisen vuotta, koska se tulee myyntiin vuonna 2021.

Sitä ennen BMW panostaa mm. autojen yhteiskäyttöpalveluihin, koska oma kulkupeli ei ele enää kovinkaan monen suurkaupunkilaisen prioriteettilistan kärjessä. Lisäksi baijerilaismerkin toimitusjohtajalta saatiin vahvistus, että BMW Groupin katumaasturivalikoima kasvaa vuonna 2018 kahdella varsin kookkaalla mallilla. Samana vuonna esitellään sekä X5:n yläpuolelle sijoittuva BMW X7 että Rolls-Roycen historian ensimmäinen SUV, joka tunnetaan toistaiseksi Cullinan-koodinimellä.

Lue lisää