Bemarilta tulee neljällä turbolla ahdettu 400-heppainen diesel!

BMW:n moottorivalikoimaan on kuulunut jo usean vuoden ajan kolmella turboahtimella varustettu kolmilitrainen kuutosdiesel, jota on käytetty mm. M Performance -sarjaan kuuluvissa 50d-malleissa. Nyt baijerilaismerkki kertoi, että tämä kone korvataan vieläkin tehokkaammalla nakuttajalla.

BMW esitteli uuden huippudieselinsä Wienissä järjestettävän moottorikonferenssin yhteydessä. Tuore pannu on edeltäjänsä tavoin kolmilitrainen suora kuutonen, mutta turbojen määrä on kasvanut peräti neljään. Edeltäjämoottorin iso matalapaineturbo on korvattu kahdella pienemmällä ahtimella, mutta koneen paino on suunnilleen ennallaan yhdestä lisäturbosta huolimatta. Pakokaasuahtimia on siis yhtä paljon kuin Bugatti Veyronissa ja Chironissa käytettävässä bensa-W16:ssa.

Bemarin uudesta dieselpadasta irtoaa tasan 400 hevosvoiman teho 4000:n ja 4400:n kierroksen välillä. Maksimivääntö on puolestaan lähes murhaavat 760 newtonia, jotka ovat käytettävissä 2000 kierroksesta 3000:een. Moottori tuottaisi vieläkin enemmän vääntöä, mutta lukema on pitänyt rajata 760 newtoniin ZF:n kahdeksanpykäläisen automaatin kestävyyden vuoksi.

Bemarin tuore mahtidiesel on luonnollisesti edeltäjäänsä tehokkaampi, mutta sen luvataan myös kuluttavan noin viisi prosenttia vähemmän kuin vanha kolmiturboinen pannu. Keskikulutukseksi kerrotaan isossa 7-sarjassakin vain 5,8 litraa satasella, mutta se lienee ennemminkin teoreettinen laboratorioarvo. Moottorin pitäisi lisäksi olla edeltäjäänsä halvempi valmistaa, mikä tuo kustannussäästöjä valmistajalle.

Uusi tehodiesel tulee ensiksi saataville BMW:n lippulaivana toimivaan 7-sarjaan. Neliturboisella dieselillä vauhditettu Seiska tunnetaan 750 d xDrive -nimellä, eli auto raapii joka nurkasta. Nelivetoinen edustusauto pinkaisee nollasta sataan 4,6 sekunnissa, ja huippunopeus on elektronisesti rajoitettu saksalaismerkeille tyypilliseen 250 km/h:n lukemaan. Johtokunnan ei siis ainakaan pitäisi myöhästyä seuraavasta tapaamisestaan tämän auton kyydissä.

Myöhemmin kone tuodaan myös X5:n ja X6:n M Performance -versioihin sekä uuden 5-sarjan dieselmoottoriseen huippumalliin, eli M550d xDriveen. Uusi mahtidiesel tulee siis tarjolle ainoastaan nelivetoisiin autoihin, mikä on varmasti järkevä päätös näillä voimavaroilla.

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat