Audin kuuma katumaasturi on tässä – SQ2 haastaa perinteiset hot hatchit

Audi lähti mukaan aivan uuteen autoluokkaan, kun se esitteli Q2:ksi ristityn pikku-SUV:n pari vuotta sitten. Kulmikkaasti muotoiltu auto eroaa linjoiltaan selvästi rinkulamerkin liiankin samannäköiseksi moititusta muusta mallistosta, ja se on myös käynyt varsin mukavasti kaupaksi. Monet ostajat ovat siirtyneet Q2:n rattiin matalampien premium-autojen puikoista, mutta varsinaista sporttiversiota haluaville on tähän asti jouduttu myymään ei-oota.

Saksalaiset ovat kuitenkin testanneet jo usean kuukauden ajan Q2:n urheilumallia, joka on onnistuttu vangitsemaan salavalokuvaajien linsseillekin. Auto nimetään Audin sporttiperinteiden mukaisesti SQ2:ksi, ja se tuodaan suuren yleisön ihmeteltäväksi ensi viikolla avautuvassa Pariisin autonäyttelyssä. Ensimmäistä virallista kuvaa ja tärkeimpiä teknisiä tietoja ei tarvitse kuitenkaan odotella sinne asti, koska ne julkaistiin jo nyt.

SQ2:n muotoilu ei sisällä suuria yllätyksiä, koska linjat ovat jo tuttuja testiprotoista ja Ingolstadtin muusta S-mallistosta. Maskissa on muiden Ässien tapaiset pystyrivat, ja etupuskurin ilmanottoaukot ovat perusmalleja suuremmat. Sivuhelmat vaikuttaisivat olevan samat kuin Q2:n S Line -versioissa, mutta SQ2:n peräpäätä pitäisi koristaa neljää putkenpäätä reunustava näyttävä diffuusori. Kuvien autossa on monia mustia tehosteita, mutta esimerkiksi peilinkotelot saa todennäköisesti myös alumiinisina Audin S-perinteiden mukaisesti.

Vanteet ovat vähintään 18-tuumaiset, ja sisustaakin on kuorrutettu monilla S-herkuilla. Niihin lukeutuvat mm. alareunastaan litistetty ratti, lisävarusteena tarjottavan virtuaalimittariston S-tyylinen aloitusnäkymä sekä erilaiset alumiiniset ja punaiset koristeosat. Urheiluistuinten vakioverhoilussa yhdistellään nahkaa ja kangasta, mutta tavallisen nahan tilalle saa myös alcantaraa ja jopa nappanahkaa. Lisäksi eri puolilla sisätiloja on luonnollisesti S-logoja ja punaisia sekä harmaita koristetikkauksia.

Pellin alla murisee S3:sta tuttu kaksilitrainen bensaturbo, joka tuottaa SQ2:ssa tasan 300 heppaa ja 400 newtonin maksimiväännön. Pikku-SUV kiihtyy niiden turvin 4,8 sekunnissa nollasta sataan, mikä on pari sekunnin kymmenystä hitaammin kuin matalamman S3:n kohdalla. Huippunopeus on rajoitettu 250 km/h:n lukemaan, ja voima välitetään tietysti kaikille neljälle pyörälle seitsemänpykäläisen S Tronic -kaksoiskytkinautomaatin kautta.

Suosittelemme

Sportti-SUV:n jarrulevyt ovat edessä 340- ja takana 310-milliset. S-logoilla varustetut punaiset jarrusatulat saa lisähintaan, ja jousitusta on madallettu 20 millillä perusmalleihin verrattuna. Uutuuden tilauskirjat avataan vielä tämän vuoden puolella, ja ensimmäiset autot luovutetaan asiakkaille ensi vuoden alussa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat