Aston Martin laittaa melkein koko mallistonsa uusiksi – kesällä julkaistavaan valikoimaan kuuluu myös sähköauto

Miljardööri Lawrence Strollin kipparoima Aston Martin on saanut formularadoilla aivan uutta vauhtia Fernando Alonson äskettäisen kolmossijan myötä, ja myös katuautovalikoima uudistetaan kattavasti. James Bondin lempimerkiltä on tulossa jopa uusi sähköauto.

Uusista malleista on luvattu kertoa tarkemmin kesällä sijoittajille suunnatun pääomamarkkinapäivän yhteydessä. Yksi uutuuksista on nykyisen DB11:n seuraaja, joka on jo bongattu salavalokuvaajien linsseillekin. Britti-GT:n seuraavan sukupolven esittelyä odotetaan vielä tälle vuodelle, ja auton pitäisi olla Astonin uutuuksista myös ensimmäisenä myynnissä. Tämä on varsin loogista, koska vuonna 2016 esitelty DB11 on Aston Martinin tämänhetkisen valikoiman vanhin malli. Siitä ei ole kuitenkaan vielä varmuutta, onko DB11:n seuraaja täysin uusi auto vai nykymallin perusteellinen facelift.

Kuva: Aston Martin

DB11:n ohella myös Vantage ja DBS saavat seuraajat, jotka tuodaan markkinoille hieman myöhemmin. Kesällä julkaistava uusi mallisto kattaa Strollin mukaan sekä perinteisiä polttomoottoriautoja että hybrideitä, ja tulossa on myös upouusi sähköauto. Lawrence Stroll ja kumppanit ovat rakentaneet Aston Martinin tulevaisuutta jo kolmen vuoden ajan. Kun Stroll otti komennon Astonilla, aiemmat sähköautoprojektit eli Rapide E ja Lagonda laitettiin jäihin.

Niiden sijasta tulossa on täyssähköinen urheiluauto ja katumaasturi, joiden tuotannon on tarkoitus alkaa Gaydonissa sijaitsevalla tehtaalla vuosikymmenen puolenvälin paikkeilla. Lisätietoja näistäkin uutuuksista saadaan todennäköisesti kesällä sijoittajien pääomamarkkinapäivän yhteydessä.

Kuva: Aston Martin

Aston Martin alkaa olla myös taloudellisesti siinä tilanteessa, että uusien mallien kehittäminen on mahdollista. Esimerkiksi viimeisen julkistetun kvartaalin aikana aikana tulos oli 6,6 miljoonaa puntaa plussan puolella. Tämän vuoden myyntimääräksi Aston Martin arvioi noin 7000 autoa, joista valtaosa on DBX-katumaastureita. Tässäkin luvussa olisi kasvua viime vuoden 6400 auton myyntilukemaan verrattuna.

Kuva: Aston Martin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat