Aston Martin DBS 770 Ultimate tuotiin julkisuuteen – rajoitettuna eränä valmistettava erikoismalli jää nyky-DBS:n joutsenlauluksi

Nykyinen Aston Martin DBS on yksi maailman kauneimpia urheiluautoja, mutta sen elinkaari on kohtapuoliin tulossa päätökseensä. Brittiläisen gran turismon joutsenlauluksi jää DBS 770 Ultimate, jota valmistetaan vain 499 kappaleen erä.

Niistä 300 on umpikattoisia coupéja ja 199 avomallisia Volanteja. Vaikka auto esiteltiin vasta nyt, kaikki yksilöt on myyty jo etukäteen. Erikoismallin ulkoisiin muutoksiin kuuluvat erottuvampi etusplitteri, uusi konepelti ilmanpoistoaukoilla, monet hiilikuituosat sekä uusiksi laitettu diffuusori takapuskurin alla. Myös 21-tuumaiset vanteet ovat uniikit, ja kiekkojen viimeistelyksi voi valita joko satiininhopean, satiininmustan tai kuvissa esiintyvän satiininmustan timanttileikatulla pinnalla.

Kuva: Aston Martin

Sisätiloihin on puolestaan tuotu DBS 770 Ultimate -logot käsinojaan ja kynnyslistoihin. Niistä selviää myös kunkin yksilön järjestysnumero. Sports Plus -tason istuimet ovat vakiona, ja verhoilussa yhdistellään nahkaa sekä alcantaraa. Jos näiden penkkien sivuttaistuki ei riitä, tarjolla ovat myös Performance-tason istuimet. Vaaleansinistä tarjoileva sisustan värimaailma on ”tavallisia” DBS:iä pirteämpi, ja lisää yksilöintimahdollisuuksia saa Aston Martinin oman Q-divisioonan kautta.

Kuva: Aston Martin

Nokalla murisee edelleen 5,2-litrainen tuplaturbo-V12, mutta huipputeho on kasvanut 45 hevosvoimalla DBS Superleggeraan verrattuna. Potkua on nyt mallimerkinnän mukaiset 770 heppaa, kun taas maksimivääntö on 900 newtonmetriä. Lisäteho on saatu aikaan mm. tehokkaammalla ilmanotolla sekä nostamalla ahtopainetta seitsemän prosentin verran. ZF:n kahdeksanpykäläinen automaattikin on kalibroitu uudelleen, ja pitoa avittaa mekaaninen tasauspyörästön lukko.

Kuva: Aston Martin

770 Ultimate on Aston Martinin mukaan kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotanto-Aston ja tähän mennessä nopein ja tehokkain DBS. Autolle ilmoitettu 340 km/h:n huippunopeus on kuitenkin sama kuin DBS:n perusmallissa. Ajettavuutta on kohennettu entistä tukevammin asennetun ohjauspylvään myötä, ja myös jousitusta sekä mukautuvia iskunvaimentimia on hienosäädetty. Edessä 410-millisillä ja takana 360-millisillä levyillä varustetut hiilikuitukeraamiset jarrut ovat puolestaan suoraa lainaa perus-DBS:stä.

770 Ultimaten tuotanto starttaa vielä alkuvuoden aikana, mutta ensimmäisiä asiakastoimituksia lupaillaan vasta kesäksi tai alkusyksyksi. Hintaa ei mainita ollenkaan, koska kaikki yksilöt ovat löytäneet jo omistajansa.

Kuva: Aston Martin
Kuva: Aston Martin
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat