Yli 900 hevosvoiman SUV – Manhartin virittämä Audi RS Q8 jättää Lamborghini Uruksen ja kumppanit taakseen

600 hevosvoiman huipputehon ja 800 newtonmetrin maksimiväännön tarjoava Audi RS Q8 on kaikkea muuta kuin hidas katumaasturi jo tehtaan jäljiltä. Autossa piilee kuitenkin potentiaalia vielä paljon kovempiinkin lukemiin, minkä saksalaisen Manhartin uusin luomus osoittaa.

Aiemmin lähinnä BMW:n tuotteisiin keskittyneen virityspajan tuunaama Audi on nimetty RQ 900:ksi, mikä antaa jo osviittaa SUV:n voimavaroista. Autosta julkaistiin tiiseripiirroksia jo yli vuosi sitten, ja valmis tuote paljastettiin nyt kun ensimmäinen asiakasauto on valmiina luovutettavaksi. RS Q8:n nelilitrainen tuplaturbokasi tuottaa Manhartin käsittelyn jälkeen tasan 918 heppaa ja 1180 newtonmetriä, joten katumaasturi kurkottaa jo superautoluokkaan ainakin numeroarvojensa puolesta.

Taakse jäävät niin Lamborghini Urus kuin monien kilpailevien tuning-pajojen vastaavat luomukset RS Q8:n pohjalta. Huimat teholukemat on saavutettu uuden moottorinohjaussoftan lisäksi Eventurin hiilikuituisen ilmanoton, Manhartin uusiksi laittamien turbojen ja välijäähdyttimien sekä sporttimallisten downpipejen ja katalysaattorien avulla. Viimeksi mainitut eivät muuten ole Saksan katsastuslaitoksen hyväksymiä, joten siellä RQ 900:aa ei saa täysvireisenä kilpien väliin. Lisäksi Audin automaattivaihteistoa on päivitetty kasvaneen väännön ehdoilla.

Manhart ei ole vielä kertonut luomuksensa suoritusarvoja, mutta auton pitäisi olla luonnollisesti nopeampi kuin 3,8 sekunnissa nollasta sataan kiihtyvä ja parhaimmillaan 305 km/h:n huippunopeuteen yltävä vakiokuntoinen RS Q8. Korin osalta RQ 900 on saanut lokasuojanlevitykset, etusplitterin, sivuhelmat, tuplat takaspoilerit ja paljon vakiota muhkeamman diffuusorin takapuskurin alle. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa pakoputkistossa on aktiiviset läpät, ja neljään 100-milliseen putkenpäähän saa joko keraamisen tai hiilikuituisen pinnan.

Suosittelemme

Manhartin Classic line -valikoimaa edustavat vanteet ovat peräti 24-tuumaiset. Rengaskoko on edessä 295/30 ZR24 ja takana vielä massiivisempi 355/25 ZR24. Vakiovarusteista ilmajousitusta madalletaan 30-40 milliä, ja Audi Sportin hiilikuitukeraamisiin jarruihinkin tarjotaan kohennusta. Sisätiloihin saa puolestaan uuden nahkaverhoilun, Manhartin omat lattiamatot ja monenlaisia kullanvärisiä koristeita auton ulkokuoren tavoin. Jos RS Q8:aan haluaa kaikki Mansoryn kilkkeet, niiden yhteishinnaksi kerrotaan reilut 67 000 euroa ilman veroja. Pelkkä moottoriviritys maksaa puolestaan 22 500 euroa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat