Yli 800 hepan Ässämersu – Mercedes-AMG S 63 siirtyy hybriditekniikkaan, mutta polttomoottorina palvelee edelleen V8

Mercedes S-luokan nykysukupolvi tuli markkinoille jo pari vuotta sitten, mutta valikoiman huipulle asettuvaa AMG-tykkiä on saatu odottaa näihin päiviin saakka. Nyt hybriditekniikkaan siirtyvä S 63 tuotiin vihdoinkin julkisuuteen.

S 63 E Performance -nimen saanut uutuus kantaa historian tehokkaimman Ässämersun viittaa, ja auton polttomoottorina palvelee edelleen nelilitrainen tuplaturbokasi. Siitä irtoavia 612 hevosvoimaa ja 900 newtonmetriä täydentää vielä taka-akselille sijoitettu sähkömoottori, joka tuottaa 190 lisäheppaa. Tämän myötä kokonaisteholukema on huimat 802 hevosvoimaa, ja maksimivääntöä riittää 1430 newtonin verran.

Kuva: Mercedes-Benz

Sähkömoottorin pääfunktio on lisävoiman tuominen eikä mahdollisimman pitkän toimintasäteen mahdollistaminen. Niinpä pienen 13,1 kWh:n akun turvin pääsee vain 33 kilometriä pelkällä sähköllä optimiolosuhteissa. Hybriditekniikan myötä uusi S 63 painaa peräti 2520 kiloa, mutta nollasta sataan pyrähdetään silti 4Matic-nelivedon avittamana vain 3,3 sekunnissa, eli 0,2 sekuntia yli 500 kiloa kevyempää edeltäjää nopeammin. Huippunopeus on vakiona rajoitettu 250 km/h:n lukemaan, mutta myös 290 km/h onnistuu lisävarusteena tarjottavan AMG Driver’s Packagen myötä.

Ajomukavuutta ja -dynamiikkaa avittavat sähkömekaanisilla kallistuksenvaimentimilla varustettu ilmajousitus, mukautuvat iskunvaimentimet, nelipyöräohjaus, hiilikuitukeraamiset jarrut ja jopa aktiiviset moottorinkiinnikkeet. Ulkoa auton tunnistaa heti isolla tähdellä ja pystyrivoilla varustetusta ”Panamericana”-maskista, jota ei ole aiemmin AMG-Ässissä nähty. Korin designia on höystetty myös isoimmilla ilmanottoaukoilla varustetulla etupuskurilla, neljän pakoputkenpään reunustamalla diffuusorilla sekä takovanteilla, jotka ovat joko 20- tai 21-tuumaiset.

Kuva: Mercedes-Benz

Sisusta on S-luokan tavallisempien mallien tyyliin luksukas, mutta AMG-tyyliä sekä logoja on tuotu esimerkiksi istuimiin, niskatukiin ja MBUX-tietoviihdejärjestelmän sekä digitaalimittariston grafiikkaan ja näyttöihin. Rattikin edustaa AMG-designia, ja sen säätimistä pystyy valitsemaan mm. jarrutusenergian talteenoton neljän tason ja seitsemän ajomoodin väliltä. Niiden joukkoon kuuluu myös pelkän sähköajon mahdollistava asetus.

Kuva: Mercedes-Benz

Uutta S 63:a saa ainoastaan pitkäakselivälisenä versiona, ja ajoavustinvalikoima on muiden S-luokan versioiden tapaan todella kattava. Kolmostason autonomisen menon mahdollistavan Drive Pilot -järjestelmän saa autoon kuitenkin vasta useamman kuukauden ensi keväälle ajoittuvan myynnin aloituksen jälkeen, kun muihin Ässiin kyseisen systeemin voi tilata jo nyt. Teho-Ässän hinnoista ei ole vielä tietoa, mutta Suomen autoverotuksella pienestäkin sähkömoottorista pitäisi olla iloa jopa tämän hintaluokan autossa pelkästään polttomoottorilla varustettuun edeltäjään verrattuna.

Kuva: Mercedes-Benz
Kuva: Mercedes-Benz
LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat