Yli 660 000 euron restomod-Lancia – Automobili Amoksen Delta Futuristica on myynnissä Floridassa

Aito ja alkuperäinen Lancia Delta HF Integrale ei ole mikään möhköfantti varsinkaan nykyautoihin verrattuna. Tästä huolimatta Eugenio Amos -niminen herrasmies päätti omien sanojensa mukaan poistaa Deltasta kaiken läskin ja tehdä oman restomod-tulkintansa rallipoluiltakin tutun ikonin pohjalta.

Kun Automobili Amos Delta Futuristica esiteltiin, elettiin vuotta 2018. Eugenio Amos ilmoitti tuolloin valmistavansa korkeintaan 20 restomod-Lanciaa varsin suolaiseen, eli noin 350 000 euron hintaan. Rahalle sai kuitenkin vastinetta työtuntien muodossa, koska Automobili Amos otti Deltan todella perusteellisen muokkauksen kohteeksi.

Ehkä silmiinpistävin muutos tapahtui oviluvussa, koska alun perin viisiovinen hatchback muuttui pajan käsittelyssä kolmioviseksi. Lisäksi alkuperäiset koripellit korvattiin suurimmaksi osaksi hiilikuidulla, joten Deltan alun perin 1970-luvun lopulta peräisin oleva rakenne muuttui rutkasti vääntöjäykemmäksi. Tekniikan puolella Automobili Amos päätti säilyttää alkuperäisen turbonelosen, mutta sekin sai osakseen monia viritystoimenpiteitä.

Myllyn huipputeho nousi alkuperäisestä noin 200 hepasta 330 hevosvoiman tienoille. Tähän lukemaan päästiin uuden ilmanoton ja pakoputkiston, päivitetyn välijäähdyttimen sekä uuden moottorinohjaussoftan avulla. Voima välitettiin luonnollisesti kaikille neljälle pyörälle vahvistetun viisipykäläisen manuaalin kautta, ja taka-akselin lukkoperäkin rakennettiin uusiksi. Teho-painosuhde oli kunnossa, koska hiilikuitukorinen restomod painaa ainoastaan 1250 kiloa.

Suosittelemme

Näin harvinaista laitetta ei kovin usein ole tarjolla, mutta nyt Floridassa toimivan Prestige Imports -nimisen liikkeen myyntilistoille on ilmestynyt Martini-tyylisillä raidoilla höystetty musta restomod-Delta. Auton alla pyörivät EvoCorsen Turbofan-vanteet ovat sävy sävyyn korin kanssa. Recaron sporttipenkeillä varustettu sisusta on puolestaan verhoiltu punaisella ja mustalla alcantaralla, ja pieniin herkkuihin lukeutuvat esimerkiksi alumiinipolkimet sekä raketin kuvalla koristeltu Overboost-nappi kojelaudassa.

Tyylikkäässä restomodissa on kuitenkin yksi iso mutta, eli noin 650 000 dollarin hintapyyntö. Yli 660 000 euroa vastaavan summan perusteella Delta olisi melkein tuplannut arvonsa muutamassa vuodessa, mutta tämä ei ole ihan koko totuus. Vastaava auto myytiin nimittäin reilulla 220 000 eurolla muutama viikko sitten Euroopassa, joten floridalaiset ovat laittaneet hintapyyntöön aimo annoksen jenkkilisää.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat